2010. november 11., csütörtök

"Eta rétese"

Hozzávalók és elkészítése:  Tészta:22 dkg. liszt, 1 tojás, csipet só, 1 pohár tejföl. Ezekből lágy tésztát gyúrok. Ha kész 20 percet állni hagyom.
Ez alatt kikeverek: 15 dkg. margarint 7 dkg. liszttel.  A tésztát kinyújtom és rákenem , majd feltekerem mint a mákost és három felé vágom. Egy kicsit pihentetem 20', majd  egyenként elnyújtom a tésztát/ hosszúkásra/    és a közepébe teszem a tölteléket, amire jobbról és balról ráhajtom a tésztát és a tetejét felvert  tojással megkenem.Előmelegített sütőben 220 fokon 20'

A töltelék tetszés szerint lehet mák,  túró, meggy!
 Ez a tészta is az olcsóbb kategóriába tartozik.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...