2011. február 18., péntek

Duna hullám

Hozzávalók tésztához:  40 dkg. liszt, 25 dkg. porcukor, 1 cs margarin, 4 egész tojás, 10 kanál tej, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 kanál kakaópor, 1 üveg meggybefőtt,.krémhez: 1 cs. eper puding, 2 dl meggylé, 20 dkg. margarin 20 dkg. porcukor sütemény tetejére: tortabevonó
Elkészítése: a porcukrot, a margarint, a tojások sárgáját kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tejet és a 4 tojás keményre vert habját.  A tészta felét tepsibe tesszük. A másik felébe tesszük a kakaóport.  A fehér massza tetejére tesszük a lecsurgatott meggyet és rátesszük a barna tésztát, ezután . Előmelegített sütőben 200 fokon 20' alatt megsütjük.
A krémhez valókat: 1 csomag pudingot 2 dl meggylében, megfőzzük. Ha kihűlt  20 dkg.  margarint 20 dkg. porcukorral  kikeverünk és összekeverjük a pudinggal.
A kihűlt  tésztára kenjük  a krémet annak  a tetejére tortabevonót teszünk, vagy tortadarával szórjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...