2011. február 13., vasárnap

Rakott karalábé

Hozzávalók: 5-6 db karalábé,  egy diónyi margarin, 30 dkg. sertéshúsból készült pörkölt, 10 dkg. rizs, egy csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, só.
Elkészítése: meghámozott karalábét kisujjnyi metéltre vágom és a margarinban , sóval petrezselyemzölddel ízesítve , puhára párolom. Egy másik edényben megfőzöm a rizst, a harmadikban a pörköltet ( felhasználható hozzá a maradék pörkölt!). Mély tűzálló tál aljára pörköltlevet locsolok, erre kerül a rizs fele, befedem a hús felével, és betakarom a karalábé felével. Erre ismét rizs, hús, majd a tetejére a második rész karalábé jön, és az egészet leöntöm a tejföllel. A sütőben alaposan megsütöm de nem pirítom meg.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...