2011. június 15., szerda

Majonéz házilag

Hozzávalók:  1 db nyers tojássárgája, 1 dl olaj, pár csepp citromlé, 1 csapott teáskanál mustár, só, kevés porcukor.
Elkészítése:  Fontos hogy minden alapanyag elég hideg legyen. A tojássárgáját tányérban fakanállal  elkezdem keverni és az olajat cseppenként adagolom  hozzá. Mikor már kezd kicsit keményedni akkor vékony sugárban öntöm. Ha már eléggé besűrűsödött  akkor teszem hozzá a mustárt a porcukrot, megsózom és citrom levét cseppenként  hozzáadom.(A citrom levét sokszor helyettesítettem  nem gyümölcsből préselt lével hanem amit teához használunk citromlét!) Ez a mennyiség megfelel egy bolti tubus felének, természetesen dupla adagból is ellehet készíteni!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...