2012. április 11., szerda

Csupacsoki cupcake

Most   hogy ezt az  édességet elkészítettem  kíváncsiságomat és  édesség utáni vágyamat is csitítottam! A kisebbik lányomtól kaptam  már elég régen ezt a formát amit nem tudtam  hogy milyen süteménnyel próbáljak ki?  Tudatosan még eddig nem sütöttem ezt a fajta süteményt sem ezért gondoltam ebben a formában kipróbálom./Nosalty oldalán találtam a receptet / Azért nem tettem mindegyikre krémet hogy látszódjon a forma!
Hozzávalók:16 dkg. liszt, 12,5 dkg. margarin, 12 dkg. cukor, 2 db tojás, 1 kk. sütőpor, 2-3 dkg. kakaópor, csokidarabok.
Elkészítése: A margarint a cukorral és a tojással, kikavartam majd hozzá adtam a liszt- sütőpor- kakaópor keverékét . Jól összekavartam végül a csokidarabokat kevertem el a tésztában és a formákba pakoltam. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem.  Mikor kihűlt  kevés tejszínt porcukorral kakaóporral és habfixálóval jól   felvertem és ezt tettem a sütemények tetejére ill. vaníliás porcukorral szórtam meg.                                                                            

6 megjegyzés:

Adél írta...

Erre a lánykám biztos rákattanna.Imádja a csokit.pláné ha dupla:)

trollanyu írta...

Nagyon jól néznek ki:) Kis virágok, ugye? Nem láton jól. Nekem egy nagy formám van, virágos, még én se használtam sosem.

Éva írta...

Aleda: Ha szereti a lánykád a csokisat akkor biztos ízlene !
trollanyu: Köszi! Rózsa forma.

Hankka írta...

Igazán csinosak lettek ebben a formában sütve! Szépek! :)

Éva írta...

hankka: Köszönöm!

Panna írta...

Szép ez a forma!