2012. április 10., kedd

Nyers tejfölös lecsó

Bízom benne , hogy mindenkinek  szép ünnepe volt  kellemesen töltöttétek  ezt a pár napot ! Bloglátogatásomat  egy kicsit hanyagoltam, de majd bepótlom.  Mivel az ünnepről maradt még sonka és egy kis fasírt ezért csak egy kis nyers lecsót készítettem ma.
 Hozzávalók: vöröshagyma, paprika, paradicsom, tejföl, só./Mennyiség ízlés szerint  változtatható!/ 
🌷
Elkészítése: A hozzávalókat földaraboltam és besóztam jó alaposan, hűtőbe tettem.  Kb. 1 óra eltelte után a sós levet  leöntöttem nem teljesen az egészet és a tejfölt ráöntöttem elkevertem és vissza tettem a hűtőbe hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután bármilyen húsok mellé vagy csak zsömlével  is nagyon finom. Így a fasírt mellé főételnek, de péksüteménnyel  uzsonnának is nagyon finom. 
                         Jó étvágyat kívánok !                                                

8 megjegyzés:

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Ez nagyon jó ,még ma is próbálom!!Köszönöm!

trollanyu írta...

Még sosem hallottam erről a nyers lecsóról:) De jól hangzik, finom lehet:)

Éva írta...

Mónika: Köszi!
EWA gyöngyös világa!: Remélem ízleni fog? Ha ez az íz tetszik , akkor legközelebb készítheted tejföl helyett saláta öntettel és akkor bármilyen étel mellé finom saláta.
trollanyu: Nagyon finom!

Seffer Lilla írta...

Még én sem hallottam, így, hogy nyers lecsó, nagyon találó név, és nagyon klassz ötlet. Remélem jól telt a hétvégétek Nektek is!

Jámborné Budai Mónika írta...

Ezért szeretek hozzád jönni mert,mindig van tanulni valóm tőled. Soha nem halottam én sem a nyers lecsóról,de nagyon tetszik:))

Éva írta...

Lilla: De ezután fogod tudni hogy mi az?:-) Nagyon finom. Nagyon jó volt csak gyorsan eltelt.
Jámborné Budai Mónika: Örülök hogy ezt is megismerhetted, mert nagyon finom!Ahogy már írtam is, nagyon finom ha tejföl helyett egy cukros-ecetes/saláta/ öntetet teszel rá.Nagyon finom nyáron is meg mikor jön az újkrumpli szezon.

marisz57 írta...

Nyers lecsóról még nem hallottam, de időben raktad fel, nyáron akár hetente lehet ilyet készíteni!

Panna írta...

Tényleg jó ötlet, még én sem hallottam róla! :) Szerintem most majdnem mindannyian hanyagoltuk az ünnepek alatt a bloglátogatásokat :) Én most pótolok .)