Hozzávalók: Diószemek, 5 dkg. kristálycukor, 5 ek.forró víz. kevés margarin.
Elkészítése: A cukrot feltettem karamellizálódni majd mikor már szépen felolvadt akkor tettem hozzá a vizet és beletettem a diószemeket. Ekkor kicsit rotyog, mikor kellően bevonta a diót a cukormáz akkor /itt egy kicsit eltértem a jelzett blogon írtaktól/ egy fedőt borítottam egy tálra úgy hogy a fedő alja legyen felül majd vékonyan bekentem margarinnal és erre pakoltam rá a diószemeket.
Sok sikert az elkészítéséhez!
Nasinak is nagyon jó lehet, nem csak süteményen :-)
VálaszTörlésÉvi, milyen szépek lettek. A nagymamám készített gyerekkoromban karamellás diót mindig, ha fájt a torkunk. Legközelebb a vajas fedőt én is kipróbálom, jó ötlet.
VálaszTörlésNagyon finom! Nálam most mogyoróval készül minden nap :)
VálaszTörlésJó ötlet:) Aranyosak az unokáid:)
VálaszTörlésGasztro ajándéknak is remek lenne :D
VálaszTörlésKatalin így igaz én nagyon szeretem csak magában is!
VálaszTörlésNea köszi és az ötletet is mert így elkészítve sokkal hamarabb elkészült.
janka kovács mogyoró is finom lehet azt még nem próbáltam.
Kati köszi és hogy észrevetted az unokáimat is köszönöm!
Süni az elmúlt évben gasztroajándéknak készítettem én is.