Hozzávalók: 20 dkg. gomba, 1 ek. ecet, só, liszt, 1 tojás, prézli, olaj a sütéshez,mártáshoz:majonéz, tejföl.
🍄
Elkészítése: Megtisztítottam a gombát.Vizet tettem fel főni amibe pici sót és 1 ek. ecetet tettem , mikor már kellően forrt a víz akkor öntöttem bele a gombát és 5' főztem. Leszűrtem hagytam kihűlni a gombát majd lisztbe felvert tojásba és prézlibe megforgattam és forró olajban kisütöttem.Mártás: most bolti majonézt használtam 4 ek. és hozzá kevertem 3 ek. tejfölt csipetnyi őrölt borsot és 1 mk. mustárt is tettem még hozzá és összekevertem jól..😋
Jó étvágyat!
De szeretjük a rántott gombát! Csak úgy, magában is jöhet:-)
VálaszTörlésRégen ez volt az egyik kedvencem, rég nem készítettem, talán mert nem szeretek gombát panírozni:)
VálaszTörlésEzt mi is nagyon szeretjük :-)
VálaszTörlésNálunk is kedvenc, még egy kis párolt rizzsel szoktuk köríteni! :)
VálaszTörlésFincsi étel! Nyuszifül egyik nagy kedvence a rántott sajt mellett! :)
VálaszTörlésGerdi akár hiszed akár nem, nagyon sokszor készítettem már gombát de rántva mindez idáig még nem .Nagyon ízlett nekem is.
VálaszTörléstrollanyu örülök hogy szereted!
Katalin örülök hogy nálatok is kedvenc!
Hankka mivel most próbáltam ki először rántva gondoltam elég mellé most ez a mártás, de rizst is szeretem.
Csigabige örülök hogy szeretitek!