Oldalak

2014. március 1., szombat

Rántott gomba tartármártással

                                                                                   
Hozzávalók: 20 dkg. gomba, 1 ek. ecet, só, liszt, 1 tojás, prézli, olaj a sütéshez,mártáshoz:majonéz, tejföl.
🍄
Elkészítése:  Megtisztítottam a gombát.Vizet tettem fel főni amibe pici sót és 1 ek. ecetet tettem , mikor már kellően forrt a víz akkor öntöttem bele a gombát és 5' főztem. Leszűrtem  hagytam kihűlni a gombát majd lisztbe felvert tojásba és prézlibe megforgattam és forró olajban kisütöttem.Mártás: most bolti majonézt használtam 4 ek. és hozzá kevertem 3 ek. tejfölt  csipetnyi őrölt  borsot és 1 mk. mustárt is tettem még hozzá és összekevertem jól..😋

Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. De szeretjük a rántott gombát! Csak úgy, magában is jöhet:-)

    VálaszTörlés
  2. Régen ez volt az egyik kedvencem, rég nem készítettem, talán mert nem szeretek gombát panírozni:)

    VálaszTörlés
  3. Ezt mi is nagyon szeretjük :-)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is kedvenc, még egy kis párolt rizzsel szoktuk köríteni! :)

    VálaszTörlés
  5. Fincsi étel! Nyuszifül egyik nagy kedvence a rántott sajt mellett! :)

    VálaszTörlés
  6. Gerdi akár hiszed akár nem, nagyon sokszor készítettem már gombát de rántva mindez idáig még nem .Nagyon ízlett nekem is.
    trollanyu örülök hogy szereted!
    Katalin örülök hogy nálatok is kedvenc!
    Hankka mivel most próbáltam ki először rántva gondoltam elég mellé most ez a mártás, de rizst is szeretem.
    Csigabige örülök hogy szeretitek!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)