2014. október 31., péntek

Köménymagos stangli "Ízőrzők" Zebegény

                                                                        
Ahogy már írtam többször is  ezeket a recepteket vagy felezni vagy harmadolni kell mivel annyira nagy mennyiségből készülnek vagy mi vagyunk kevesen hozzá ?:-))
                                                                               

Az eredeti receptet  harmadoltam  azt írom le : 
Hozzávalók:
  • 0,68 dl langyos tej
  • 1,75 dkg élesztő
  •  1 mk  cukor
  • 33 dkg liszt
  • 17,5 dkg. margarin
  •   1 mk sertészsír
  •   1,5 ek só
  •   1,75 dl tejföl
  • 1 tojás a tészta kenéséhez és köménymag
Elkészítése:A hozzávalókat összegyúrtam és 40'-re hűtőbe tettem. Ezután  3-4 mm  vastagra kinyújtottam  tojással megkentem  beszórtam a köménymaggal és derelyevágóval vékony csíkokra vágtam. A tepsibe egymástól távolabb tettem . Előmelegített sütőben 200 fokon 15' alatt megsült.Nagyon finom ropogós!😋
Ui: Próbaként sütöttem azért is harmadoltam az eredeti mennyiséget, de úgy írják  ha az egész mennyiségből készítjük /ami 1 kg lisztet jelent/ akkor az összegyúrt nyers tésztából ellehet tenni hűtőbe  és később kisütni!
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szépen köszönöm,remek recept,Évikém és milyen jól néz ki!Komolyan az illatát is érzem és az ízét is:-)És nagyokat nyelek;-)

Nea írta...

Évi, ez most nagyon kedvemre való lenne. Nagyon szeretem a köményes ropogtatni valókat. De jó lenne elcsenni egy-két rudacskát. :)

Éva írta...

Emőke akkor jól érzed mert nagyon finom!
Nea még egy kis teát is adok hozzá jó?:-))
International Directory Blogspot örülök hogy blogomra talált és meghív abba a nagy közösségbe. Próbáltam bejelentkezni de eddig még nem sikerült.Sajnálom hogy a blogot nem tudom magyar nyelvre beállítani!

Unknown írta...

Bocsánat, de a só mennyisége az nem elírás?
Nem teáskanál?

Éva írta...

Unknown visszanéztem az eredeti receptet ahol 1 kg liszthez volt 5 evőkanál ezért gondoltam és készítettem el ezzel a mennyiséggel de ha gondolod csökkentheted a só mennyiségét. Sok sikert és váljon egészségetekre!