Hozzávalók: 2 db tojás, fagyasztott zöldborsó, kapor, mustár, torma, késhegynyi őrölt bors, 2-2 evőkanál joghurt-tejföl,
🌸
Elkészítése:  Keményre főztem a tojást megpucoltam és apróra összevágtam, a borsót ami mennyiségre  maroknyi lehetett  megfőztem  leszűrtem  mikor kihűlt a tojáshoz öntöttem. Kevés maradék joghurtot  összekevertem  tejföllel  és ízesítettem 1 tk. mustárral ,1 tk. tormával , borssal  és kaporral,  ezután ráöntöttem a zöldborsó és  tojás keverékére. Összekevertem óvatosan és hűtőbe tettem. Nagyon finom !
Jó étvágyat kívánok !

Adok még egy ötletet: én ezt csináltam nemrégiben: (nagylyukú reszelőn) reszelt sajt, főtt tojás, a borsó mellett kukoricát is használtam és egy (tetszés szerinti) fűszeres s.k. gyártott tejfölös dresszinggel öntöttem nyakon.
VálaszTörlésEnnél menőbb csak a bab és lencsekrémem lett. Képes vagyok napokig ezt kenni a reggeli pirítósomra. Nem kerestem a blogodban, azt próbáltad-e már, de ha nem, érdemes. Van a neten recept bőven.
Nagyon jó ötlet vacsorára! Biztosan fogok készíteni, sőt Aranyos Fodorka tanácsait is megszívlelem! Köszönöm Nektek!
VálaszTörlésaranyos fodorka köszi az a kibővített változatot biztos ízlene mert imádom a kukoricát!Bab és lencsekrémet nem ismerem sajnos.
VálaszTörlésGerdi egészségedre!
De jó lenne ezt most nekem vacsorára. Szeretem az ilyen egyszerűen nagyszerű ételeket. Nagyon guszta!
VálaszTörlésReggeli és vacsoraételnek nálunk is egyre népszerűbbek a különféle zöldségkrémek. Szeretjük őket.
VálaszTörlés