2016. augusztus 25., csütörtök

Fűszeres stanglik

                                                                               
Hozzávalók:25 dkg liszt, 1,5 dl langyos tej, 5+5 dkg margarin, 1,5 dkg élesztő, 1/2 kk. cukor, 1/2+1/2 tk.só, 1/2 kk.fokhagymasó/mivel ez nekem nincs ezért fokhagyma granulátumot használtam/,1/2 kk őrölt pirospaprika,  kevés őrölt bors, 3 dkg reszelt sajt.
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt  kevés liszttel elkevertem  hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem  a sót a felfutott élesztővel  megolvasztott margarinnal és a tejjel bedagasztottam a tésztát  amit letakarva fél órát pihentettem. Kis tálkába összekevertem a sót-fokhagymagranulátumot-pirospaprikát - borsot  és a reszelt sajtot. Megolvasztottam a margarint. A tésztát lisztes táblára borítottam ahol kinyújtottam  vékony téglalap formára majd megkentem  olvasztott margarinnal és beszórtam a fűszeres keverékkel. Ezután a tésztát hajtogattam először  balról-jobbra középre majd jobbról balra középre,  fentről lefelé ill. lentről felfelé középre . Letakartam és 15' pihentettem. Ezt a műveletet még kétszer ismételtem meg. Ezután kinyújtottam a tésztát  kb. 1/2 cm vastagra és  kb 10 cm hosszú másfél cm széles csíkokra vágtam fel majd kissé megtekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom   !
Forrás: innen
Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Emőke írta...

Abban én is biztos vagyok, hogy nagyon finom!
Köszönöm, igazi különlegesség:-)

Éva írta...

Emőke köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...