2016. augusztus 13., szombat

Töltött cukkini

A héten készült már rántott cukkini, de mivel maradt még egy darabka  belőle ezért gondoltam  most töltöttet készítek!
                                                                             


Hozzávalók: Cukkini, töltelékhez: 1 db zsömle, vöröshagyma, 1 db tojás, só, őrölt bors, majoránna, petrezselyem, 1 db csirkemáj, sajt, kevés olaj. 
🌻
Elkészítése: Cukkinit kettévágtam középen kikanalaztam  sóval és borssal beszórtam  az üreget és elkészítettem a tölteléket. Zsömlét beáztattam vízbe majd kinyomtam. Kevés olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát  amit a zsömléhez tettem  a tojással és a fűszerekkel együtt végül a csirkemájat elkaparva és az apróra vágott petrezselymet kevés reszelt sajtot is tettem a töltelékbe. Az egészet összedolgoztam és a kikapart cukkinik közepébe töltöttem majd reszelt sajttal szórtam meg a tetejét. Zsírral kikent tepsibe pakoltam ahol 180 fokon 25' sütöttem.( A fűszerezés mennyisége ízléstől függően!)
Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Ez nagyon klasszul hangzik. Anyának terem cukkini a kertjében és most pont egy csirkemáj felhasználásán gondolkozom. :-) Lehet, inkább ebbe kerül bele. :-)

aranyos fodorka írta...

De jó ötlet! Mindenem van itthon, de húsom nem volt. Először gondoltam, csak valamiféle zöldséggel töltöm a cukkinimet. Olvasva a blogodat aztán a fejemre ütöttem, hiszen máj az van ! No, hát ma kipróbálom a recepted.:-)

Lívia írta...

Én is a héten készítettem hússal, de még nem tettem be a blogomba.Most eszembe juttattad. A férjem nem rajong érte, de ennek ellenére most ízlett neki és dicsérte.

Éva írta...

Évi ha még kertben van is cukkini akkor rajta készítsd el mert nagyon finom! Egészségedre!
aranyos fodorka örülök hogy adtam egy ötletet, egészségedre!
Lívia lehet hogy hússal az én férjuram is megette volna de ennek csak a töltelékét volt hajlandó enni sajnos! Nem szereti a zöldséges ételeket.