2018. március 25., vasárnap

Fahéjas húsvéti keksz

Az ízesítésen kicsit változtattam mivel az eredeti receptben narancs és citrom reszelt héja szerepelt, de egyik kis "manóm " citrus félékre érzékeny így lett fahéjas!
Hozzávalók /23 db  kekszhez/: 5 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 kisebb tojássárgája, 1 teáskanál őrölt fahéj.
🐇
Elkészítése: Lisztet a porcukorral összekevertem majd a margarinnal összemorzsoltam és a tojássárgájával valamint az őrölt fahéjjal együtt tésztának összegyúrtam. Fóliába tettem amit fél órára hűtőbe tettem. Ezután   kinyújtottam a tésztát  kb. 5 mm vastagra és különböző  formákkal szaggattam ki amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 10 ' sütöttem. Mikor már teljesen kihűlt akkor a tojásfehérje és kb. 15 dkg porcukor + kevés étkezési keményítő keveréke/ egészen kevés piros ételfesték/ segítségével díszítettem.  

🌸

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon aranyosak lettek! Biztos vagyok benne, hogy a családban kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvence lesz :-)

Ani írta...

Jó kis húsvétváró finomságok!

Éva írta...

Katalin köszi, remélem hamar elfogy majd!
Ani köszi!

Vanilin írta...

Aranyosak! Áldott, békés húsvétot! :)

Éva írta...

Vanilin nagyon szépen köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...