2018. március 8., csütörtök

Vajas croissant

(A talált receptet nem teljesen követtem mert nálam vegyes volt a liszt finom-tönköly-rétes és kevesebb élesztőt használtam, azt írom le amiből nálam készült!)
Hozzávalók:  tészta: 350 g liszt, 75 g joghurt- natúr, 100 ml tej, 0,5 kávéskanál só, 1 evőkanál  kristálycukor, 1 db tojás, 15 g friss élesztő,  rétegezéshez: 50 g vaj,  tészta kenéséhez 1 db tojás.
💟
Elkészítése: Tészta hozzávalóiból bedagasztottam a tésztát amit egy nedves ruhával letakarva hagytam hogy duplájára keljen. Ezután  gyúrótáblára borítottam  ahol 8 felé vettem és egyenként gömbölyítettem  amit pár percig hagytam pihenni.  A tészta darabokat egyenként kinyújtottam kb. 18 cm átmérőjű körökké és ezeket a lapokat ahogy kinyújtottam az elsőt megkentem olvasztott vajjal és tettem rá a következő kinyújtott lapot. Mikor egymásra pakoltam az egészet  10'-re hűtőbe tettem. Mikor kivettem ekkor ismét körré nyújtottam csak most nagyobbra   és felvágtam 8 felé majd a cikkeket egyenként tekertem fel amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem.
forrás: innen 
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

sucika írta...

Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de te mindent egymásra pakolod? Én csak két lapot teszek egymásra, és rögtön cikkezem, majd tekerem fel. A vajba sót is teszek, és így nagyon finom. :))

Éva írta...

sucika igen egymásra tettem mind a 8 lapot.Hűtés után kinyújtom nagyobbra majd cikkekre vágom és tekerem, nagyon finom!