Oldalak

2018. november 6., kedd

Sült dödölle

Napi újság receptjét  teszteltem kevesebb mennyiségből:)
Hozzávalók és elkészítése: 25 dkg krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sót vízben  puhára főztem. Vizet leöntöttem és áttörtem a krumplit hozzátettem 5 dkg lisztet és egy egész felvert tojásnak a felét. Kikevertem a masszát , sütőedénybe  kevés olajat forrósítottam majd  egy evőkanállal  vettem a  masszából amit az olajra tettem villával ellapogattam és mindkét oldalát megsütöttem.😋
Húsok mellé köretnek ajánlják,  bár én most csak házi ajvár és pizza keverékkel kenve falatoztam és nagyon ízlett!
Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

  1. Mostani újságban olvastad? Visszajönnek a régi dolgok. Nagyanyám ilyet készített vasárnap a rántott hús mellé, de ezt is bepanírozta, úgy sütötte ki. Valószínű nem sok hús volt.. Mi imádtuk! Néha én is csinálok, a gyerekek szeretik.

    VálaszTörlés
  2. Finom lehetett a dödölléd! Jók is ezek a régi népi ételek, tudták régen, hogy mit is kell enni :-)

    VálaszTörlés
  3. Tiffanylda pár nappal ezelőtti napilapban volt, legközelebb megpróbálom panírral én is köszi!
    Katalin nagyon finom volt köszi!

    VálaszTörlés
  4. Oh, ez de jól hangzik! Főleg így ebédtájt...:)

    VálaszTörlés
  5. Én is szeretem, igaz mi krumplis-pufinak hívtuk - nem tudom miért...De jó régen készítettem - itt az ideje egy új adag kisütésének.

    VálaszTörlés
  6. Verus köszi!
    aranyos fodorka bár mi is legyen a neve finom volt!Köszi!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)