2019. január 27., vasárnap

Olcsó diós szelet kávékrémmel

Blogomban  megtalálható  itt  akkor más krémmel készítettem :)
Hozzávalók tésztához:(bár megtalálható  a jelzett helyen azért ide írom): 15 dkg cukor/előzőleg kicsit ez több volt de ennyi is elég/, 1 egész tojás, 1 csomag sütőpor, 20 dkg finomliszt, 5 dkg darált dió, késhegynyi őrölt fahéj, 1 kk.  rumaroma 3 dl tejföl, krém:3 dl tej,  1 cs puding nekem most tejszínízű volt, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál instant kávé, 15 dkg margarin.
😊
Elkészítése: Tésztához a cukrot kikevertem a tojással ezután a többi hozzávalót is beletéve kikevertem simára a masszát. Zsírral kikent liszttel beszórt tepsibe/22x32 cm/ öntöttem  előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Tálcára kevés lisztet szórtam és erre borítottam ki még melegen a tésztát hagytam hűlni majd hosszában kettévágtam. Krémhez  kevés langyos tejbe elkevertem a pudingport a cukorral hozzá tettem a kávét is és a tűzhelyre tett  maradék tejbe kevertem besűrítettem  ezután levettem a tűzhelyről és hagytam hűlni. Kikevertem a puha margarint ezután hozzátettem  a már kihűlt pudingot és összekevertem. Ezzel a krémmel töltöttem meg a tésztát még a tetejére is jutott krém ezután villával húztam barázdákat a krémen díszítésként😋

📎 általában utólag szoktam rájönni dolgokra mint pld. most is hogy  ezt a diós sütit  milyen jó lenne egyszer kipróbálnom tortának mert nagyon finom, a krémről már nem is beszélve.

Jó étvágyat kívánok !

3 megjegyzés:

Gerdi írta...

Jól is néz ki, az összetevői is tetszenek! Kihagyhatatlan! :-)

Évi - Ízek és utazások írta...

Jaj olyan finomakat sütsz. Csorog a nyálam. :)

Éva írta...

Gerdi köszi !
Évi örülök hogy tetszik, szívesen küldenék:-))