2019. május 14., kedd

Dupla kakaós-fahéjas csiga

Hozzávalók:/ 6 db-hoz/ tészta: 25 dkg liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 1 tojássárgája, 2,5 dkg olvasztott margarin, 2 evőkanál cukor, kb. 1,5 dl langyos tej, töltelék: olvasztott margarin,  kakaópor,  őrölt fahéj, cukor,/ a felsoroltak tetszés szerinti mennyiségben.
😉
Elkészítése: Kevés langyos tejbe pici cukrot  tettem hozzá  az élesztőt kevés lisztet  összekevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a tojássárgáját  cukrot csipet sót és a felfutott élesztőt a tejjel bedagasztottam a tésztát a végén dolgoztam bele az olvasztott margarint. Letakarva hagytam duplájára kelni ez nálam  kb. 45' volt.  Enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam a tésztát téglalap formára, megkentem olvasztott margarinnal és  megszórtam a cukros-kakaós-fahéjas keverékkel.  A tésztát kb. 2,5 cm csíkokra vágtam a szélesebb oldalánál és a tésztacsík két végét középre feltekertem zsírral kikent tepsibe raktam  addig pihent még előmelegítettem a sütőt 200 C fokra. Olvasztott margarinnal megkentem a tésztát és az előmelegített sütőben 15' sütöttem ekkor kivettem és kevés tej és vaníliacukor keverékével meglocsoltam a tészta tetejét  majd visszatettem és 10' sütöttem még. Mikor kihűlt  szétszedtem mert kicsit összenőttek és porcukroztam😋
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néznek ki, szép a formájuk, fincsik is lehetnek! Én is hasonló tésztából szoktam sütni a kakaós csigákat, és én is szoktam beletenni fahéjat is :-)

Éva írta...

Katalin köszi!

Vicuska írta...

Finom töltelék :) Jól kiegészítik egymást színben, ízvilágban.

Rosita Vargas írta...

Que buena receta la voy a preparar,abrazos.

Éva írta...

Vicuska köszi!
Rosita Vargas köszi!