2020. február 8., szombat

Kávés-fahéjas szívek

Hozzávalók: /4 darabhoz/ 1,2 dl langyos tej, 1 tk. instant kávépor, 30 g vaj, 15 g kristálycukor, 12,5 g friss élesztő, 250 g finomliszt, 1 mk. só, 1 db tojás, töltelék: 1 tk. instant kávépor, 60 g barna cukor, 1 mk. őrölt fahéj, 30 g vaj, + 1 tojás tészta kenéséhez.
💓
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért lisztet  a sóval  összekevertem  liszt közepébe mélyedést csináltam. A maradék tejet a cukorral kávéporral  feltettem melegedni beletettem a vajat mikor feloldódott levettem  hagytam hűlni és a liszt közepébe öntöttem az élesztővel és a tojással együtt bedagasztottam a tésztát és letakarva hagytam duplájára kelni. A töltelékhez megolvasztottam a vajat, kis tálkába összekevertem a cukrot, kávéport és az őrölt fahéjat. A megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán négy felé vágtam és egyenként téglalap formára kb. 25x10 cm kinyújtottam  olvasztott vajjal megkentem cukros-kávé-fahéjas  keverékkel megszórtam és mint a bejglit feltekertem. A tészta egyik végétől számítva középen 2 cm-től végig vágtam a tésztát és ezt a két fél tésztarészt tekertem  befelé úgy hogy a vágott felével felfelé  legyen.(Első olvasatra nekem is kicsit bonyolultnak tűnt de  ha nekem elsőre így sikerült biztos nektek is sikerül, mert nagyon finom érdemes elkészíteni!) A kisült tésztára   kevés felmelegített házi karamellt öntöttem  bár  a talált  recept  mást ajánlott!
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Kincse írta...

Meglepő módon hamar rájöttem a csavarás módszerére, úgyhogy roppant tetszik ez a trükkös süti :)

Vera írta...

Ez megint nagyon finom lehet!

Éva írta...

Kincse ügyes vagy de lehet hogy talán én egyszerűbben írtam le mert ahogy először olvastam a könyvből bizony feladta a leckét:-))
Vera köszi!