2022. május 24., kedd

Kenyérlángos

Egy kis adag  ami éppen elég egy vacsorára kettőnknek( de még a szomszédba is jutott) és még a hűtőben talált apróságok is jó helyre kerültek😊 

Hozzávalók: tésztához: 20 dkg finomliszt, fél dkg friss élesztő, csipet só,  1 dl langyos víz,  lángosra: 1 dl tejföl, reszelt fokhagyma, főtt császárszalonna darabolva, kevés  reszelt sajt, újhagyma felkarikázva.

🌺

Elkészítése: Liszthez szórtam a csipet sót  amihez hozzátettem a már felfuttatott élesztőt  és a vízzel bedagasztottam a tésztát amit letakarva  30' pihentettem. Ezalatt a többi hozzávalókat előkészítettem tejfölbe reszeltem a fokhagymát elkevertem, lereszeltem a sajtot, feldaraboltam a szalonnát és a hagymát. A tésztát  enyhén lisztes gyúrótáblán ujjnyi vastagra nyújtottam és  sütőpapírral bélelt tepsibe raktam amit előmelegített sütőben 200 C fokon 5 ' elősütöttem.  Ezután kivettem a sütőből lekentem a fokhagymás tejföllel megszórtam sajttal arra tettem a szalonnát végül a hagymát szórtam rá. Visszatettem a sütőbe és további 20' sülés következett!/ képen látott darab az egésznek 1/4-e/

Jó étvágyat kívánok!


4 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom vacsorátok volt! Hasonlót én szoktam néha sütni 😊.

Éva írta...

Katalin köszi finom és laktató volt!

aranyos fodorka írta...

Jó, hogy felemlegetted. Előveszem a hűtőből a "készletem" egy részét és holnap ezt ebédelem... Tudod, hogy a lángos-tésztát kis gombócokban le is lehet fagyasztani ? A felhasználás napján reggel előveszed, nedves ruhával letakarva megkeleszted és kisütöd. Én régóta így csinálom, mert 2 lángosnyi tésztát képtelenség készíteni....

Éva írta...

aranyos fodorka örülök hogy adtam egy tippet a holnapi ebédre!Volt már hogy én is lefagyasztottam de én inkább kis mennyiségből sütöm, ami nem fogy el nekünk akkor frissen azt vagy szomszédba viszem vagy úgy kisütve lefagyasztom és a gyerekeim elviszik. Akár így akár úgy örülnek és örömmel megeszik:)