2022. május 26., csütörtök

Rumos- diós keksz

Alig vártam hogy egy kis diós valamit süthessek ! Lányom a hétvégén   hozott  darált diót  ezután a legegyszerűbb  volt egy keksz  elkészítése   mert ebbe nem kellett sok diót felhasználnom és még maradt is belőle 😊 (A receptet itt találtam  )



Hozzávalók: 17 dkg liszt, 10 dkg vaj/ nálam margarin, 1 db tojás, 5 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor,  1 tk. sütőpor,  fél mokkáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál rumaroma.

🍪

Elkészítése: Tálba  öntöttem a lisztet hozzá  tettem csipet sót, sütőport, őrölt fahéjat  összevegyítettem . Ezután tettem hozzá a margarint és összemorzsoltam majd a porcukrot, diót , tojást és a rumaromát  az egészet összegyúrtam . A tésztából golyókat formáltam és sütőpapírral bélelt tepsibe   pakoltam egymástól kicsit távolabb.  Villával kicsit lenyomtam a golyók tetejét és  előmelegített sütőben 180 C fokon 10' sütöttem😋 

Jó étvágyat kívánok !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Finomat sütöttél, örülök hogy végre sikerült dióhoz jutnod, tudom hogy régóta vágytál már rá 😊.

Éva írta...

Katalin köszi valóban régóta hiányát éreztem. Most meggondolom mit is süssek még majd belőle ? Júniusban családunkban két szülinaposunk is vagy így biztos jut majd egy kis tortába is!