Oldalak

2025. június 19., csütörtök

Burgonyás patkók

Ez valóban egyszerű  kevés hozzávalóból elkészíthető és nagyon finom !  Egyik szakácskönyvemben találtam rá  kis adagból készítettem el  azt írom le. 



 Hozzávalók: 2 db  nagyobb  krumpli, fél mk. sütőpor, csipet só, 1 púpos evőkanál liszt, olaj a sütéshez és vaníliás porcukor a kisült tészta forgatásához.( Ebből az adagból 10 db lett)
🌺
Elkészítése: Krumplit megpucoltam felkockáztam  enyhén sós vízben puhára főztem.  Leszűrtem és áttörtem kicsit hagytam hűlni ezután tettem hozzá a sót, sütőport és a lisztet  összegyúrtam A tésztából kis darabkákat téptem amit megsodortam  és patkó formára  hajlítottam.  Felforrósított olajba pakoltam a megformázott tésztákat és mindkét oldalát  készre sütöttem. Még forrón vaníliás porcukorba forgattam😋
Jó étvágyat kívánok !



6 megjegyzés:

  1. Szerintem ez cukor nélkül is jó lehet, valami mártáshoz, vagy akár pörkölthöz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mari lehet hogy úgy is finom, nekem leves után volt a desszertem😊

      Törlés
  2. Finom lehetett, én is a porcukorra szavaznék! 😊

    VálaszTörlés
  3. Amilyen egyszerű, olyan finom!! Én eltudom képzelni sósabban húsok mellé, és porcukorral vagy lekvárral desszertnek is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gizi, nálam leves utáni kiegészítőként szolgált most.

      Törlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)