tag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post4699724358577139247..comments2024-03-28T09:43:14.975+01:00Comments on Takarékos konyha: Hagyományos bejgliÉvahttp://www.blogger.com/profile/16039663404789252611noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-33138011355846104682014-12-13T20:31:45.810+01:002014-12-13T20:31:45.810+01:00Idézek egy újságcikkből:
A bejgli titka a tészta é...Idézek egy újságcikkből:<br />A bejgli titka a tészta és a töltelék 50-50 százalékos arányán áll vagy bukik – árulta el az MNO-nak Menyhárt Attila cukrászmester. – A cukrászdákban 50 dekás bejgliket sütünk, amiből 25 deka a töltelék és 27 deka a tészta. Azért több 2 dekával a tészta, mert bele kell számítani a sütési veszteséget (pontosan ennyi gőz és zsír fog kisülni a tésztából), így lesz meg a helyes arány – tette hozzá a Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda és Étterem cukrászvezetője.<br />akkor nem reped szét, ha felül megszurkáljuk a kész süteményt, így ki tud jönni belőle a gőz, és nem robbantja szét két kezünk és türelmünk kemény munkáját. A legfontosabb szabály: akkor sem szabad elkeseredni, ha minden kritériumot töviről hegyire betartva reped meg a tésztánk. „Az nem is igazi bejgli, ami nem reped meg. Cukrász létemre ritkán találkozom repedésmentes bejglivel” – árulta el Menyhárt Attila.marisz57https://www.blogger.com/profile/13621747415690644493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-50508980498776299522014-12-13T14:09:43.953+01:002014-12-13T14:09:43.953+01:00Évikém a repedésmentes bejgli titka, hogy a tészta...Évikém a repedésmentes bejgli titka, hogy a tészta és a töltelék 50-50 %-os arányban legyen. Egy 50 dkg-os bejgliből 25 dkg a töltelék és 27 dkg a tészta. Azért több 2 dekával a tészta, mert bele kell számítani a sütési veszteséget (pontosan ennyi gőz és zsír fog kisülni a tésztából, így lesz meg a helyes arány). A tetejét is meg kell szurkálni. De még így is megrepedhet, hogy minden kritériumot betartottunk. De higgyük el Menyhárt Attila cukrász mondatát, miszerint "Az nem is igazi bejgli, ami nem reped meg. Cukrász létemre ritkán találkozom repedésmentes bejglivel." Na látod, nem probléma, ne is törődjél vele. <br />Nekem is van amikor tökéletes van amikor kicsit megreped, de nem a teteje, hanem az oldala.Líviahttps://www.blogger.com/profile/09617895734356518696noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-79328083534096515892014-12-13T05:03:27.616+01:002014-12-13T05:03:27.616+01:00Az se jó ha nem megfelelő állagú a töltelék vagy n...Az se jó ha nem megfelelő állagú a töltelék vagy nem egyenletes a tészta vastagsága.Anonymousnoreply@blogger.com