tag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post4875688419452735416..comments2024-03-28T09:43:14.975+01:00Comments on Takarékos konyha: Lekváros-túrós gombóc "Ízőrzők" KisnánaÉvahttp://www.blogger.com/profile/16039663404789252611noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-31555949678977177652012-10-12T11:41:11.960+02:002012-10-12T11:41:11.960+02:00Panna: Akkor most küldjek vagy ne?
Wattacukor: Üdv...Panna: Akkor most küldjek vagy ne?<br />Wattacukor: Üdvözöllek! Van egy ilyen Ízőrzők link gyűjteménye abból szoktam válogatni, van mikor a műsort is nézem nagyon finomak vannak benne. Ezt a szót hogy vajalja nem láttam nem hallottam biztos fiatal készítette és már ő nem így hívja? Nagyon finom lett ízlik nagyon! Köszi örülök hogy tetszik a blogom!<br />Vaszil: Üdvözöllek!Örülök hogy leírtad a helyes receptet én csak úgy egy Ízőrzők linkjéből írtam le, valószínűnek tartom hogy ott is vaj volt írva csak én mindent margarinnal készítek. Vajalja szó az biztos hogy nem szerepelt benne, de most már ezt is tudom. Azért hogy margarinnal készítettem szerintem semmit nem rontott az állagán, mert ahogy írod pont olyan volt mikor csináltam. Az íze pedig csodás, nekem nagyon ízlett! Köszi mégegyszer!Évahttps://www.blogger.com/profile/16039663404789252611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-90722430255277255602012-10-11T22:26:59.562+02:002012-10-11T22:26:59.562+02:00Kedves Éva, a kisnánai vajalja helyes receptje, úg...Kedves Éva, a kisnánai vajalja helyes receptje, úgy, hogy el is készíthesse az olvasó:<br /><br />- nem margarint, hanem vajat használunk, egy 10 dkg-os teavajat<br /><br />-a vajat felolvasztom kis lábasban, majd az olvadt vajba beleteszek egy kis doboz (175 g) 20 %-os tejfölt, ha már igazi, még zsírosabb házi tejfölöm nincs<br /><br />- közepes lángon, eleinte lassú kevergetés mellett főzöm<br /><br />- az egész eleinte egy zöldes-sárgás, savós trutyinak látszik, és sokáig kell kevergetni, de tilos otthagyni, folyamatos jelenlétet kíván<br /><br />- amikor a tejfölben lévő fehérje elkezd túrósodni, és egyre kisebb csomókba, majd apró gömböcskékbe összeállni, akkorra már áttetszővé válik a zsiradék (vaj) is<br /><br />- ekkor szigorúan takarékra venni, és folyamatosan kevergetni<br /><br />- mikor az apró túrószemcsék a vajfehér színből kezdenek a zsemle-sárgába átmenni, és kezd az anyag próbálkozni a leragadással, akkor - kb. a halvány barnássárga színnél - azonnal le kell venni a tűzhelyről, nem elég csak lekapcsolni a gázt, mert a lábas alatti átforrósodott vas melege is sok neki, és ekkor még keverni kell kicsit, hogy megnyugodjon az anyag<br /><br />- ekkor kész a vajalja, ami itt-ott le is ragad akár (ezért beszélünk a vaj aljáról), nos ekkor, frissen, tálalás előtt öntjük rá az ételre. <br /><br />Az illata mennyei, az íze csodás. Aki egyszer evett belőle, többé nem felejti el. Jó étvágyat!<br />Vaszilhttps://www.blogger.com/profile/11558127123761640128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-47470594606839653062012-10-11T21:45:36.473+02:002012-10-11T21:45:36.473+02:006 éve lakom Kisnánán, láttam már én is a műsort, d...6 éve lakom Kisnánán, láttam már én is a műsort, de már rég és nem is jegyeztem meg a recepteket. Viszont kb egy hete beszélgettünk egy ismerőssel, aki említette ezt a gombócot, ugyanígy túró és lekvár keverékével töltve. Amit pedig ráöntenek, úgy hívják vajalja. Nekem úgy mondta, hogy lassú tűzön kell készíteni és elég sokáig, 10-15 percig folyamatosan kevergetve. Még nem ettem ilyet, de úgy érzem, lassan eljön az ideje! <br /><br />Egyébként nagyon szeretem a blogodat, jó ötletek vannak rajta összegyűjtve :)Wattacukorhttps://www.blogger.com/profile/08546870161680481813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-7664544243049692652012-10-11T14:56:40.499+02:002012-10-11T14:56:40.499+02:00Érdekesnek tűnik, desszertnek jöhetne is :)Érdekesnek tűnik, desszertnek jöhetne is :)Pannahttps://www.blogger.com/profile/10475954052910638338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-41832919929943698962012-10-11T11:48:46.497+02:002012-10-11T11:48:46.497+02:00judit60: Nekem este mikor nézegetem a blogokat szi...judit60: Nekem este mikor nézegetem a blogokat szintén ilyen érzésem van!Köszi!<br />Czakó Mariann: A szilvalekvár nekem is a kedvencem! Köszi!<br />Katalin: Elhiszem, de nem tudom hová is küldjem?:-))<br />marisz57: Most készítettem én is először, de nekem nagyon ízlik!<br />Gabriella: Miért nem szóltál?:-)) Köszi!<br />hankka: Érdemes egyszer kipróbálni, mert finom!<br />Gerdi:Ezért szeretem ezt a műsort mert érdekes felfedezéseket találok bennük és még finom is!<br />Illéskrisz Konyhája: Azt elhiszem, de mire odaérne már vacsorára is késő lenne!<br />Okki: Majd akkor megtudod hogy milyen finom!Évahttps://www.blogger.com/profile/16039663404789252611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-50118663137072879182012-10-11T09:20:30.189+02:002012-10-11T09:20:30.189+02:00Szeretjük a gombócot bármilyen formában és ízesíté...Szeretjük a gombócot bármilyen formában és ízesítésben. Elmentem a receptet, egyszer majd ezt is kipróbálom. :)Okkihttps://www.blogger.com/profile/09937515989088009121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-11295717366726241182012-10-11T07:59:19.994+02:002012-10-11T07:59:19.994+02:00Vinném magammal ebédre. A főzelék után pont jó len...Vinném magammal ebédre. A főzelék után pont jó lenne!Blogkonyhahttps://www.blogger.com/profile/18112210018042509346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-82585038443633288482012-10-10T22:27:47.522+02:002012-10-10T22:27:47.522+02:00Lekváros gombócot már készítettem, de túróval együ...Lekváros gombócot már készítettem, de túróval együtt nem. Pedig de fincsi lehet! Gerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-31478926518824475922012-10-10T20:36:57.789+02:002012-10-10T20:36:57.789+02:00Érdekes párosítás a lekvár-túró, de ha azt mondod,...Érdekes párosítás a lekvár-túró, de ha azt mondod, finom, érdemes lesz próbálkozni vele! :)Hankkahttps://www.blogger.com/profile/15627435788076660490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-27167217947967937362012-10-10T16:59:55.658+02:002012-10-10T16:59:55.658+02:00Nagyon tudnék falatozni belőle... :)Nagyon tudnék falatozni belőle... :)Gabriellahttps://www.blogger.com/profile/00078689518076687991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-39891371459067695282012-10-10T15:43:11.708+02:002012-10-10T15:43:11.708+02:00Ezt a párosítást még én se kóstoltam, de ha mered ...Ezt a párosítást még én se kóstoltam, de ha mered ajánlani, egyszer kipróbálom, hisz külön-külön mindkettőt szeretjük.marisz57https://www.blogger.com/profile/13621747415690644493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-49092590774404272462012-10-10T15:42:00.732+02:002012-10-10T15:42:00.732+02:00Így délután, vacsora előtt is jól jönne :))Így délután, vacsora előtt is jól jönne :))Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-9275325554203552262012-10-10T13:59:58.903+02:002012-10-10T13:59:58.903+02:00Hú, de megéheztem, imádom a szilvalekvárt ! Nagyon...Hú, de megéheztem, imádom a szilvalekvárt ! Nagyon finom lehet! Jó étvágyat hozzá! :)Czakó Mariannhttps://www.blogger.com/profile/00268988709708036857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2148438988040040927.post-13294984662370334532012-10-10T13:37:53.523+02:002012-10-10T13:37:53.523+02:00Ez nem járja, mindig így délfele nézem a blogodat,...Ez nem járja, mindig így délfele nézem a blogodat, és mindig megéhezek,olyan finomakat főzöl.judit60https://www.blogger.com/profile/04213684491759864812noreply@blogger.com