Hozzávalók: 1 kg. paprika, 20 dkg. só, 1 piros csípős paprika.
Elkészítése: Alaposan megmostam majd letöröltem a paprikát. Magházát magját kiszedtem feldaraboltam és húsdarálón ledaráltam sót beleszórtam és jól elkevertem majd a kimosott üvegbe kanalaztam és lezártam.
Sok sikert váljon egészségedre!
16 megjegyzés:
Bizony finom ételízesítő ez, mi is szoktunk minden évben ilyet csinálni...
Csodafinom!Nagyon szépen mutatnak az üvegeid:-)
Édesanyám szokott ilyet eltenni,van amikor zsíros kenyérre teszek belőle,úgy mint régen a piros aranyat:-)
Tetszik az ötlet. Milyen fajta paprikából készíted?
Katalin: Akkor számodra sem ismeretlen. Milyen finom tud lenni vajas vagy zsíros kenyérrel!
Emőke: Köszi! Örülök hogy ismered ezt a finomságot!
Petra: Köszi! Amit ide is tettem a képre(pritamin?).
Mi is szoktunk készíteni:)
Jaj de csábítóan néz ki. Én is teszek el minden évben. Most bajban vagyok, mert nincs kocsink, s nem is tudom mikor lesz, viszont a pritamin paprikát mindíg egy bizohony helyről vesszük. Már félek, hogy kifutok az időből.
Számomra nagyon fontos a pritamin paprika, rengeteg C vitamin van benne, s az epés dolgaim miatt egyéb más paprikát nem tudok megenni. Alíg várom minden évben az augusztust, hogy jelenjelenek meg a pritamin paprikák, mert akkor napi kettőt biztos elfogyasztok.
De szép a színe! Valamikor régen mi is tettünk el így paprikát, aztán nálunk is feledésbe merült, jó, hogy hoztad a receptet! :)
Jól mutat a darált paprika üvegben szép a színe.
Az idén én is tettem hasonlófinomságokat, még csípős paprikát is daráltam ( gumikesztyű nélkül) csípte is a kezemet:))
Igazán ötletes, még sosem készítettem... Edi játékánál Neked kellett feladatot adnom, remélem, hogy nem adtam túl nagy kihívást, bár Téged ismerve szerintem gyerekjáték lesz.
Mi is szeretjük, finom - de ami talán még fontosabb : természetes!
Ez bizony nagyon jó ötlet.
Én is minden évben teszek el pritamin paprikát, de nem sóval üvegbe, hanem kisebb kockára vágva zacskóba úgy, mint bármelyik mirelit zöldséget és a mélyhűtőben tartom. Én nem bírnám megenni kenyérrel azzal a mennyiségű sóval, nagyon sós lehet 1 kg paprikához 20 dkg só.
Kati: Akkor számodra nem ismeretlen!
Robika&Szyndike: Üdvözöllek! Örülök hogy ismered ezt a módszert! Azt már én is észrevettem hogy ettől a paprikától annyira nem puffadok fel!
hankka: Akkor még nem maradtál le semmiről?
Jutka: Köszi! Tettem bele egy csípőst ebbe is én is. Jártam már én is úgy hogy lecsót tettem el és csípős volt nagyon a paprika, hogy én mennyit szenvedtem azóta nagyon óvatos vagyok !
Lilla: Köszi! Egyszer próbáld ki! Megnéztem köszi már tájékozódtam is kissé!
Edi: A mai világban az biztos hogy sokat számít sőt az a legfontosabb hogy egészséges legyen!
Gabriella: Köszi!
Lívia: Régen készítettem, tudom hogy finom nyílván nem egy evőkanállal teszek sem a kenyérre sem az ételbe, de ezzel van tartósítva!
Nagy és követendő ötlet! Ki is próbálom. Még a polcon, a lakótelepi pici konyhámban, jól is mutat majd!
Adrienn: Köszi! Hajrá !
Évikém ! jaj de jót nevettem.
A Robika&Syndike én Viki voltam. Tudod, amikor elveszett a blogom, akkor próbáltam a meglévő gmail-os postafiókokat kihasználni. :) s csak most vettem észre, hogy maradtam Robika....... - de azóta már kitöröltem ezt a cimet.
Jöttem leellenőrizni, hogy Te tettél-e hagymát a paprikába, mert én valamikor úgy tettem el.
Ma a piacon nagyon szép pritamin paprikát kaptam. Ez lesz a délutáni elfoglaltságom.
Megjegyzés küldése