Hozzávalók:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg. teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk sütőpor
- 8 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 1 mk őrölt fahéj
- csipetnyi őrölt gyömbér
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 db tojás
- 1,5 ek méz
Elkészítése: A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam./Nagyon jó a tészta állaga semmi + folyadék nem szükséges hozzá/ Enyhén lisztes deszkán vékonyra kinyújtottam /3-4 mm-re/ lisztbe mártott formával kiszaggattam fele mennyiséget simára a másik felét pedig úgy hogy a tészta közepén lyuk legyen. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam a sima tésztákat megkentem szilvalekvárral és rápakoltam a lyukas darabokat. Előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem. Mikor már kihűltek akkor porcukroztam meg. Nagyon finom kóstolónak éppen elég volt ebből a mennyiségből 13 db lett!
Jó étvágyat!
7 megjegyzés:
Akkor ez a tésztájában más csak mint az ugyanígy kinéző linzer?
Éva, de örülök, hogy megihlettelek:-) Nagyon tetszik a továbbfejlesztett változat, sőt! Legközelebb én is töltött virágokat fogok sütni belőle:-)
Emőke igen ennek a tésztája mézes, Gerdinél megnézheted milyen formában készítette! Nagyon finom a tésztája.
Gerdi nagyon köszi a receptet mert nagyon jó. Először féltem úgy gondoltam a receptet nézve hogy lehet hogy nem fog összeállni a tészta (oda is készítettem tejfölt), de nagyon szépen összeállt lehetett vékonyra nyújtani.Finom!
Nagyon jól néznek ki a tieid is! Fincsi lehet :)
Nagyon jól néz ki, olyan mint a linzer, csak más az összetétel. De biztos nagyon finom.
Köszönöm,Éva!puszi
Csigabige köszi!
Lívia köszönöm ! Kíváncsi voltam hogy vékonyabb tésztának elkészítve tudom-e szaggatni igen és nagyon jó a tésztája dobozban még 4 nap után is finom puha volt.
Emőke szívesen tudod bármikor szívesen!
Megjegyzés küldése