"Vegyes-ízes-lekvár( sárgabarackot párosítottam szilvával )
Őszibaracklekvár ( most készítettem először)
Paradicsomszósz kétféle ízesítéssel ( akár tésztára, vagy pörkölt ízesítésére is jó)
Zeller sóban eltéve ( fagyasztva is tettem el, de még friss illatos a sóban eltett is )
Ezek amiket az előző évben tettem először ilyen formában és nagyon elégedett vagyok ! Amik nálam a toppon vannak és azokat biztos ebben az évben is "üvegbe zárom" lecsó, almalekvár , sárgabaracklekvár és természetesen kedvenc szilvalekvárom. Elmúlt évben kétféle vegyes szilvalekvárt készítettem egyik a banános a másik a csokis volt finom volt de maradok a hagyományos változatnál !
Azért volt negatív élményem is ez a szőlőbefőtt , ezzel a gyümölccsel többen nem kísérletezem ! Kétféle csalamádét próbáltam ki az elmúlt évben, az egyik finom volt a másiknál többet kellett volna készítés közben kóstolgatnom mert igencsak savanyúra sikeredett. Természetesen felbontás után korrigáltam kevés cukorral, de így már nem volt az igazi!
Remélem terveim valóra válthatom !
4 megjegyzés:
Kívánom, hogy befőttjeid okozzanak minél több örömet, s maradjon belőlük még még a tavasz befejezéséig :-)
Remélem most már megyünk kifelé a télből, s előbb-utóbb megérkezik majd a várva-várt tavasz. Legalábbis én már várom. Bár a szép, havas telet szeretem, de itt a városban nagyon kellemetlen, latyakos, szürke tud lenni....
Katalin köszönöm! A jó időt már mi is nagyon várjuk!
A szőlőbefőtt nekünk se jött be, egyszer próbáltam, többet se. De most a földieperrel is úgy jártunk, hogy befőttnek nem igazán ízlik - a színe is, az állaga is "visszatetsző", így ha sok lesz a földieper, inkább dzsemnek teszem el, mert azt nagyon szeretjük. :)
marisz57 az eperdzsemet nagyon szeretem és igen finom lett mikor csináltam. Sajnos az elmúlt évben igen borsos volt az ára így kihagytam:-))
Megjegyzés küldése