Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, fél dl tejföl, 2 db tojássárgája, 1 teáskanál porcukor, csipet só, zsír vagy olaj a sütéshez.
🍂
Elkészítése: A tejfölbe morzsoltam az élesztőt hozzá kevertem a porcukrot. Kimért liszthez tettem a csipet sót, tojássárgáját és a tejfölös élesztőt. Összegyúrtam simára a tésztát még egy kevés tejfölt tettem hozzá így lett jó a tészta / nem kell túl lágyra gyúrni /. Letakarva fél órát pihentettem ezután vékonyra kinyújtottam és derelyevágóval felszabdaltam végül forró olajban kisütöttem. Tálba pakoltam ahol porcukorral frissen beszórtam😋
Jó étvágyat kívánok!
Finom lehetett, mi is szeretjük, bár elég ritkán készül.
VálaszTörlésDe jó is egy frissen kisütött fánk. Lassan én is elkezdem sütni őket.
VálaszTörlésKatalin köszi finom volt.
VálaszTörlésAni nekem akkor jut az eszembe mikor egy tartalmas leves után gondolkodom hogy még mi is legyen. Nem nagy adag de azért még jut a szomszédba is belőle:-))
Remek! Érdekes, én inkább a sütőporos változatot készítem, talán
VálaszTörlésidőspórolásból.
Vicuska köszi, nem mindig sütöm ezt a változatot de gondoltam hogy férjemnek talán ez puhább lesz és jobban van kedve hozzá. Tévedtem!
VálaszTörlés