Oldalak

2023. január 7., szombat

Kalácsfánk "Ízőrzők" Lulla

Hasznos felhasználás jegyében készítettem ezt az édességet. Megmaradt kis darab kalács még régebben láttam ezt a kalácsfánk receptet gondoltam itt az ideje hogy kipróbáljam.( A műsorban elhangzott hogy régen nem készítettek  ennyiféle süteményt mint manapság ezért akár porcukorral vagy lekvárral is gyakran készítették  a gyerekek örömére!)


Hozzávalók: szikkadt kalács, kicsit sűrűbb  palacsinta tészta amibe teáskanálnyi olajat kevertem, sütéshez kevés olaj.

🌼

Elkészítése: Feldaraboltam a kalácsot,  összekevertem a palacsinta tésztát és megmártottam benne a kalács szeleteket. Kevés  olajat forrósítottam amibe a kalács mindkét oldalát készre sütöttem. Papírtörlőre  szedtem és még forró volt mikor fahéjas porcukorral megszórtam. Nagyon finom lett!

Jó étvágyat kívánok !

9 megjegyzés:

  1. Hasonlót én is csináltam már megmaradt szikkadt kalácsból.
    Jól néz ki a tied, finomak lehettek!
    Nálunk reggeli volt 😊.

    VálaszTörlés
  2. Katalin köszi, nálunk karfiolleves után gondoltam de ez is mint az utóbbi időben sajnos csak rám vár . A levesből eszik keveset a férjem de a második már nem megy pedig ez is jó puha volt.

    VálaszTörlés
  3. Micsoda ötlet ! Megjegyzem, habár egyre ritkábban sütök magamnak kalácsot...

    VálaszTörlés
  4. aranyos fodorka örülök hogy tetszik. Most ezt a kalácsot én sem sütöttem egy kicsit vettem de még az is rám maradt. Sokszor már azt számolom hogy mi az olcsóbb ha veszem/ bár az sem kevés/ vagy számolom a hozzávalókat ami összességében szintén nem olcsó kategóriába tartozik:)

    VálaszTörlés
  5. Nahát Éva, mindig tudsz újat mutatni! :-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehetett így kisütve a kalács, köszönöm az ötletet.

    VálaszTörlés
  7. Gizi köszi valóban finom volt és örülök hogy jónak tartod.
    Ani köszi.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)