Sok féle kalácsot, perecet sütöttem már de ezzel az elnevezéssel duenda oldalán találkoztam ami nagyon megtetszett . Fele mennyiségből készítettem amit inkább csak egyben formáltam meg.
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, fél teáskanál cukor, 1 dl langyos tej, 1,5 dkg olvasztott margarin, 1 mokkáskanál só, 1 db tojás aminek a felét a tésztába tettem a másik felével kentem a tésztát.
🌺
Elkészítése: A hozzávalókat tálba tettem és bedagasztottam a tésztát hagytam kelni. Mikor már megkelt átgyúrtam gombócra formálva 10' pihentettem. Ezután hosszú rúdba sodortam majd kettévágtam és összesodortam végül kerek formára illesztettem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam . Kicsit pihentettem majd a tojással lekentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋
Jó étvágyat kívánok !
Finomakat főztél, sütöttél, mióta nem jártam nálad 😊. Erdélyben voltunk egy hétig, nagyon jó volt, el is áradtunk minden nap, de sok szép élménnyel tértünk haza. Majd hozok egy összesítőt az útról, ha kipihentem magam 😊.
VálaszTörlésKöszi Kati, biztosra vettem hogy valahol nyaraltok kíváncsian várom beszámolódat ! Addig is jó pihenést kívánok !
TörlésFinom kalácsot sütöttél..... vajjal és házi lekvárral már enném is.
VálaszTörlésKöszi Gizi házi lekvárom már nincs de vajjal is nagyon finom .
VálaszTörlésJó ötlet az egy személyes háztartásba. Mert a harmadik nap már a kalácsot is meg lehet unni...Recept elmentve - köszönöm...
VálaszTörlésKöszi Mari bár nekem még a harmadik napon is jólesett!
Törlés