Oldalak

2025. június 14., szombat

Hökkön sült perec

Sok féle kalácsot, perecet sütöttem már de ezzel az elnevezéssel duenda oldalán találkoztam ami nagyon megtetszett . Fele mennyiségből készítettem  amit inkább csak egyben formáltam meg.


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, fél teáskanál cukor, 1 dl langyos tej, 1,5 dkg  olvasztott  margarin, 1 mokkáskanál só, 1 db tojás aminek a felét a tésztába tettem a másik felével kentem a tésztát.

🌺

Elkészítése: A hozzávalókat tálba  tettem és bedagasztottam a tésztát hagytam kelni. Mikor  már  megkelt átgyúrtam   gombócra formálva 10' pihentettem. Ezután  hosszú rúdba sodortam majd kettévágtam  és  összesodortam végül kerek formára illesztettem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam . Kicsit pihentettem majd a tojással lekentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋

Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

  1. Finomakat főztél, sütöttél, mióta nem jártam nálad 😊. Erdélyben voltunk egy hétig, nagyon jó volt, el is áradtunk minden nap, de sok szép élménnyel tértünk haza. Majd hozok egy összesítőt az útról, ha kipihentem magam 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kati, biztosra vettem hogy valahol nyaraltok kíváncsian várom beszámolódat ! Addig is jó pihenést kívánok !

      Törlés
  2. Finom kalácsot sütöttél..... vajjal és házi lekvárral már enném is.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Gizi házi lekvárom már nincs de vajjal is nagyon finom .

    VálaszTörlés
  4. Jó ötlet az egy személyes háztartásba. Mert a harmadik nap már a kalácsot is meg lehet unni...Recept elmentve - köszönöm...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Mari bár nekem még a harmadik napon is jólesett!

      Törlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)