Oldalak

2011. május 16., hétfő

Krumpli lángos



Hozzávalók:  a tésztája ugyanolyan mint a nudlié ,(3-4 db krumpli, sz.sz. liszt, só, ) csak ebbe nem teszek zsírt.
Megkenéshez: zsír ( még jobb szalonna zsír)
Elkészítése:itt is héjában főzöm meg a krumplit   lehűtöm, megpucolom  , áttöröm és a liszttel sóval jól nyújtható tésztát gyúrok. Mikor már összegyúrtam  apró szeletekre vágom és úgy formálok kerek  lapokat belőle. körülbelül egy 15 cm átmérőjű kerek  formát nyújtok és a tűzhelyen lévő felmelegített   vaslapra helyezem, mind két oldalát megsütöm. Megmelegítek egy kis zsírt ( még jobb ha szalonnazsír van otthon) , és egy edénybe rakom a megsült lángost és megkenem a zsírral. Így pakolom egymásra a lángosokat.
Amikor esszük összehajtjuk és  akkor sózzuk meg kicsit.
Jó étvágyat!
                                                                             
                                                                       

4 megjegyzés:

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)