Oldalak

2011. május 21., szombat

Petrezselymes krumpli fasirttal, tejfölös uborkával


Hozzávalók: 1/ krumpli, vöröshagyma,petrezselyem,
                      2/darált hús,tojás, szikkadt zsömle,őrölt bors, pirospaprika, vöröshagyma, foghagyma,só,prézli.                                                          
                     3/ uborka, só, ecet, tejföl.
Elkészítése:  A krumplit: megpucolom, kockára vágom és sós vízben felteszem főni. A vöröshagymát kockára vágom és általában amiben sütöm a  fasírtot abból a  zsírból veszek ki és abba teszem a hagymát kicsit pirítom majd az összevagdalt petrezselymet is beleteszem. A megfőtt krumplit leszűröm és ráöntöm a hagymás, petrezselymes zsírt.
A fasírthoz : szikkadt zsömlére vizet öntök, amikor megszívta magát kinyomkodom és a darált húshoz teszem, amibe őrölt borsot, pirospaprikát, sót és tojást teszek. Fél fej vöröshagymát  kockára vágok és megdinsztelem kissé, amit szintén beleteszek az összezúzott fokhagymával együtt . Ezeket jól összegyúrom és pogácsa formákat készítek majd prézlibe megforgatva forró zsírban kisütök./1/2 kg húshoz 1 tojás, 1 zsömle/
Az uborkát: legyalulom  besózom és állni hagyom kicsit. Ezután kinyomkodom,kis  vizet öntök rá kevés cukrot és ecetet teszek bele. Tálaláskor tejföllel ízesítem meg.
Jó étvágyat!
                                                                                   

5 megjegyzés:

  1. Ez nálunk is kedvelt ebéd. Nagyon tetszik a pöttyös tányérod.

    VálaszTörlés
  2. Mi is nagyon szeretjük!De szép ez a tányérka!Hol lehet ilyet venni?

    VálaszTörlés
  3. Szia Nelli! A Möbelixbe vettem.

    VálaszTörlés
  4. Köszi Évi!Sajna az felénk nincs szerintem.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)