Oldalak

2011. június 30., csütörtök

Meggyleves


Hozzávalók:  50 dkg. kimagozott meggy,( friss gyümölcsből , fagyasztottból vagy befőttből is lehet), 10 dkg. cukor, kevés  só, fahéj, darabka  citromhéj, 1 dl tejföl, egy evőkanál liszt.
💢
Elkészítése:  a meggyet 1,5 liter kevés sóval , cukorral, citromhéjjal és fahéjjal ízesített  vízben 2-3 percig főzöm, majd a tejfölben simára kevert liszttel besűrítem. Néhány percig forralom még .
 Melegen vagy hidegen tálalom.  
                                  Jó étvágyat!                                    

4 megjegyzés:

  1. Azért látom nálad is előkerültek a meggyes receptek! :)
    Épp a minap mondtam a kisebbik lányomnak, hogy kellene egy finom meggylevest készítenünk.

    VálaszTörlés
  2. Tücsök Bogár: annyi oldalon láttam és csak a nyálam folyt így már csináltam én is.

    VálaszTörlés
  3. A héten elkészítettem, a párom odáig volt érte :) Most készül a következő adag :)
    Köszönöm az ötletet és a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Sviro(Ildi) örülök hogy ízlett, egészségetekre! Ha kevesebb vizet teszel a meggyre ezzel a habarással csinálod finom szósz hús egy kevés krumpli mellé. Egyszer próbáld ki nagyon finom.Ma éppen ezt csináltam és csak kevés krumplival ettem de jó sokat! Nagyon szeretem!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)