Oldalak

2011. július 25., hétfő

Dinsztelt hagyma tojással


Hozzávalók: 2-3 nagyobb fej vöröshagyma, 2 tojás, zsír, só,
Elkészítése:  a hagymát karikára  fölvágom. A zsírt felforrósítom majd a hagymát beleteszem  egy kicsit megkavarom, lefedem  5-10 percig hagyom a párában  dinsztelődni. Ezután  beleöntöm az előzőleg külön pohárban felvert tojást  megsózom megkavarom és hagyom  hogy megsüljön.
Tetejére csípős paprikát és zöldséget teszek!
                                                                                     

5 megjegyzés:

  1. Nálunk ezt hagymatokánynak hívják, és puliszkával meg uborkasalátával isteni! Jaj, és a legeslegfinomabb tavasszal, nyár elején újhagymából.:) Úgy próbáltad?

    VálaszTörlés
  2. Jó magyaros izeket hozol mindig Évike, a gyerekkorom izei idéződnek fel itt nálad:) Nagyon sokszor készült nálunk hétvégi reggelire.

    VálaszTörlés
  3. Bizony finom nyári reggeli vagy vacsora lehet.

    VálaszTörlés
  4. sedith: köszi! Újhagymából talán egyszer csináltam.
    trollanyu:Azt úgy szeretem mikor azt mondjátok hogy gyerekkorotok ízeit találjátok meg nálam!Örülök !
    Kati: Ez így igaz nekünk most vacsora volt!

    VálaszTörlés
  5. Hasonló reggeli készült nálunk a hétvégén.:)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)