Hozzávalók: 2-3 nagyobb fej vöröshagyma, 2 tojás, zsír, só,
Elkészítése: a hagymát karikára fölvágom. A zsírt felforrósítom majd a hagymát beleteszem egy kicsit megkavarom, lefedem 5-10 percig hagyom a párában dinsztelődni. Ezután beleöntöm az előzőleg külön pohárban felvert tojást megsózom megkavarom és hagyom hogy megsüljön.
Tetejére csípős paprikát és zöldséget teszek!
Nálunk ezt hagymatokánynak hívják, és puliszkával meg uborkasalátával isteni! Jaj, és a legeslegfinomabb tavasszal, nyár elején újhagymából.:) Úgy próbáltad?
VálaszTörlésJó magyaros izeket hozol mindig Évike, a gyerekkorom izei idéződnek fel itt nálad:) Nagyon sokszor készült nálunk hétvégi reggelire.
VálaszTörlésBizony finom nyári reggeli vagy vacsora lehet.
VálaszTörléssedith: köszi! Újhagymából talán egyszer csináltam.
VálaszTörléstrollanyu:Azt úgy szeretem mikor azt mondjátok hogy gyerekkorotok ízeit találjátok meg nálam!Örülök !
Kati: Ez így igaz nekünk most vacsora volt!
Hasonló reggeli készült nálunk a hétvégén.:)
VálaszTörlés