Oldalak

2011. július 4., hétfő

Káposztás tészta

Hozzávalók: 1 fej édes káposzta, zsír vagy olaj, só, hosszú metélt tészta.
Elkészítése: káposztát megtisztítom a külső leveleitől és az alsó torzsájától, majd lereszelem a nagy lyukú reszelőn  alaposan besózom, hagyom  állni  a sóban.  Kis idő elteltével kinyomkodom és forró  zsírban vagy olajban megpirítom . A tésztát a szokásos módon megfőzöm és hozzáteszem a pirított káposztához.
Van aki cukorral, vagy borssal szereti!  Egyik változat sem  kedvencem , csak magát a tésztát káposztával szeretem.
                          Jó étvágyat!                                              

7 megjegyzés:

  1. Megyek hozzátok ebédelni! :))) Imádom a káposztás tésztát is!

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon szeretem, de sajnos nem szoktam gyakran készíteni, mert a férjem nem eszi meg és csak magamnak nem készítek :(

    VálaszTörlés
  3. Okki: azért ne mondjál le róla teljesen, egy keveset csináljál néha magadnak!

    VálaszTörlés
  4. Én is szívesen csatlakoznék, ha lenne még egy tányérral, mert én is imádom :D !!

    VálaszTörlés
  5. Maria: na jó, gyere elosztjuk testvériesen jó?

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)