Hozzávalók: 1/2 fej vöröshagyma, kevés olaj, pirospaprika, őrölt bors, 3-4 db krumpli, zeller,petrezselyem, 1 evőkanál ételízesítő, 1 db leveskocka, lebbencs tészta , kis darabka paradicsom , zöldpaprika kevés csípős paprika.
Elkészítése: kevés olajon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, szórok rá pirospaprikát, őrölt borsot és felöntöm 1,5 -2 liter vízzel amibe beleöntöm a megpucolt kockára földarabolt krumplit.Hozzá teszem a zöldpaprikát ,paradicsomot, zellert , az összevágott petrezselymet és 1 evőkanál ételízesítőt.Mikor már puha a krumpli teszek bele 1 db leveskockát amivel még kicsit főzöm majd beleöntöm az előzőleg megpirított lebbencstésztát amivel készre főzöm.
💢
/Mivel leveskockát és ételízesítőt tettem bele így külön sózni nem szükséges!/
( Az ilyen fajta levesekbe szoktam még belefőzni azokat a mélyhűtőben eltett húsdarabokat amit előzőleg levágok és később hasznosítok.Pld.: a csirkeszárnynak a hegye, vagy más zsíros,csontos,porcogós húsdarab)
Jó étvágyat !
Még sosem ettem, de sokan mondták, hogy finom
VálaszTörlésNagyon finom ez leves. Garantálom.
VálaszTörlésBianka: csodálom hogy még nem ettél ?
VálaszTörlésJuci: Látom te is szereted?
Én is imádom!! De már elég régen főztem! Jó, hogy eszembe juttattad :)
VálaszTörlés