Oldalak

2011. augusztus 4., csütörtök

Burgonyafánk/húspótló

 
Hozzávalók: 30 dkg. héjában főtt burgonya, 3 tojás, 5 dkg. finomliszt, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, 1 mokkáskanál sütőpor, a sütéshez olaj.
🌸
Elkészítése: a tojásokat szétválasztom. A még  forró főtt burgonyát meghámozom és összetöröm, majd hozzáadom az előzőleg sóval és szerecsendióval kikevert tojássárgáját, a megmosott és finomra vágott petrezselymet, a lisztet és a sütőport. Végül beledolgozom a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszából olajba mártott evőkanállal kis fánkokat szaggatok a forró olajba, és mindkét oldalát pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtettem és tálalásig melegen tartom.
Jó étvágyat kívánok !


                                                                             

16 megjegyzés:

  1. Ahh... finom lehet! Eszembe jutott nagyikám... :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta:) szoktam én is készíteni. Nagyon finom szaftos húsok mellé köretnek is.

    VálaszTörlés
  3. El is hiszem, hogy finom volt, minden finom amit beletettél.

    VálaszTörlés
  4. Egészségetekre legyen!Ilyen változatot még nem hallottam,biztos finom.

    VálaszTörlés
  5. A burgonyafánk az egyik gyerekkori nagy kedvencem. :))))
    Felvert tojásfehérjével készítve nagyon finom könnyű lehet. :)))

    VálaszTörlés
  6. Egész különleges így szerecsendióval.

    VálaszTörlés
  7. Naa, nem ér! Most ebédeltem, de ebből most még tudnék enni... Szeretem! :)

    VálaszTörlés
  8. Ez az én porcióm?
    Mind meg tudnám enni.
    Farkas éhes vagyok!

    VálaszTörlés
  9. Ami: Akkor biztos kedves emléked van ezzel kapcsolatban!
    trollanyu: Köszi! Biztos finom köretnek is!
    Okki, Kati! Köszi!
    Aleda: Köszönjük!
    Petra: Valóban nagyon könnyű, puha!
    Anazar: annyira nem szoktam használni, de a receptbe volt írva, nem érezni semmi különleges ízt!
    Csilla: ahogy látom Juci is kér egy kicsit osszátok el testvériesen!
    Juci: Na jó még teszek ide egy párat és akkor jut mindenkinek jó?:-))

    VálaszTörlés
  10. Mónika, Hobbychef: Köszönöm!

    VálaszTörlés
  11. Először azt hittem, az általam is készített és szeretett élesztős burgonyafánk, ami finom édesen és sósan, szószos húsok, gomba mellé és lekvárral... de ez valami más, viszem kipróbálni :)

    VálaszTörlés
  12. Vicuska: Érdemes kipróbálni mert nagyon finom!

    VálaszTörlés
  13. Éva,vittem ezt a receptet is,irtó jókat találok Nálad!!!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)