Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 közepes méretű burgonya, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 tojás, 4 evőkanál olaj, fél dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 2 mokkáskanál őrölt bors, ízlés szerint só.
🍄
Elkészítése: a burgonyát meghámoztam, nyersen lereszeltem. Összekevertem a tejjel, a tojással, a meghámozott és finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és 2 evőkanál szemlemorzsával, majd hozzáadtam a megmosott és apróra vágott gombát. Az egészet jól összegyúrtam amíg a folyadékot mind felvette , és ezután formázhatóra összeáll. Nedves kézzel pogácsákat alakítottam belőle, majd zsemlemorzsában megforgattam, és kiolajozott tepsibe tettem. A tetejét is bekentem olajjal, és az előmelegített forró sütőben mindkét oldalukat szép pirosra megsütöttem. Bármilyen körettel finom lehet, most csak zöldséggel fogyasztottuk. Jó étvágyat kívánok !
Nagyon finom
VálaszTörlésJó recept, finom lehet nagyon:) Gomba jöhet nálunk minden mennyiségben, nagyon szeretjük és egészséges is.
VálaszTörlésBianka: Valóban az volt!
VálaszTörléstrollanyu: Finom volt!
De szépen rendezted el a tányéron! S milyen finom lehet!
VálaszTörlésSütőben sütötted? Olyan jól néz ki, és még diétás is!
VálaszTörlésMinden blogon gombás recepteket látok, a tied is nagyon kívánatos, sajnos a szárazság miatt nálunk nem nagyon van gomba, még az üzletben is drága.
VálaszTörlésEgyszerű, és nagyszerű!! Nagyon fincsi lehetett.:)
VálaszTörlésGerdi: Köszi!
VálaszTörlésVicuska:Igen sütőben !
Kati:Láttam én is hogy van egy pár gombás étel most.
Gizi: Így igaz és még finom is !
Nagyon tetszik. Olyan jó ötleteket adsz, ezért is szeretek ide járni. :)))
VálaszTörlés