Hozzávalók: 1/2 kg csirkeszárny, pörkölthöz való: zsír vagy olaj, vöröshagyma, paprika, paradicsom,pirospaprika,őrölt bors,só + 2 dl pohár rizs./sertéshúsból is szoktam készíteni ugyanígy/
Elkészítése: A csirkeszárnyát megtisztítom, majd földarabolom, levágva a hegyét két részre vágom.
A zsírt felforrósítom, majd bele teszem a felkockázott vöröshagymát, kicsit párolom ezután a paprikát paradicsomot teszem feldarabolva, majd a fűszerek pirospaprika, őrölt bors. Ezután beleteszem a húst megsózom és annyi vizet öntök rá ami jól ellepi így főzöm. Mikor már kezd puhulni a hús , a rizst átöblítem és hozzá öntöm a pörkölthöz majd vizet öntök még hozzá a 2 pohárral / 2 dl-pohárral/. Kicsit hagyom hogy kezdjen főni, majd lefedem és a gázt lezárom alatta, hagyom hogy megdagadjon a rizs ez kb 20' .
Jó étvágyat!
- Almakompót hozzávalói és elkészítése: 3-4 db alma, megtisztítva , földarabolva, felöntöm vízzel, kevés cukrot, citromlevet, fahéjat, szegfűszeget, kicsi vaníliadarabot teszek hozzá. Készre főzöm, ez kb. 15'.Lehűtve nagyon finom!
Ez az igazi rizses hús, így imádjuk, nagyon finom almakompóttal. Nagyon finom ebéd.
VálaszTörlésAnyukám főzött ilyen rizseshúst:) Nagyon finom. Almakompóttal még sosem ettem, csak csalamádéval vagy uborkával. Biztos finom együtt.
VálaszTörlésHasonlóan készítem, csak a rizst megpirítom kissé előtte, így pergősebb marad a végén. Nagyon szeretjük, de hogy én milyen régen nem ettem ilyet kompóttal! :)
VálaszTörlésNálunk inkább a zöldséges rizses hús volt a jellemző, de ezt a pörköltes változatot is szívesen megkóstolnám. :)))
VálaszTörlésMrita: Köszönöm!
VálaszTörléstrollanyu: Savanyúsággal is szoktuk, sőt a férjuram azzal ette, de én most kompóttal !
egycsipet: Ha megpirítom a rizst akkor azt öntöm fel és akkor már nem teszem a pörköltbe! De tudod ahány ház annyi szokás!Szerintem most fog jönni a kompótok ideje majd!
Savanyúsággal és kompóttal is jól csúszik, finom!!!
VálaszTörlés