Elkészítése: összedolgozom a lisztet a tejben megfuttatott élesztővel, megsózom, és bedagasztom a langyos tejjel. Végül beledolgozom az olvasztott vajat is. Elég kemény kelt tészta lesz, amit langyos helyen duplájára kelesztek. Végül 5-6 cm átmérőjű rudakat sodrok belőle, és sütőlemezre fektetve, még 1/2 óráig kelesztek. Előmelegített sütőben 220 fokon 25' sütöttem. Csak hidegen szeletelem. 2 db rúd lett !
Jó étvágyat!
Nagyon guszta lett, kérek egy szeletkét. Szép az új külsőd.
VálaszTörlésMrita: Köszönöm a dícsérő szavakat! Mrita várjál egy kicsit kihűl a kenyér és akkor szelem meg jó?:)
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy, klasz kenyeret sütöttél:) Tényleg, ezért volt ilyen furcsa nekem a blogod:) Jó lett, tetszik, olyan finom, visszafogott, de nőies.
VálaszTörlésNagyon tetszik, hogy nincs sok macera vele!
VálaszTörlésSzép lett a kenyered. :)))
VálaszTörléstrollanyu, Márti, Petra: Köszönöm!
VálaszTörlés