Hozzávalók: 25 dkg. túró, 25 dkg. liszt, 50 ml tej, 5 evőkanál olaj, 10 dkg. porcukor, csipet só, 1/2 cs. sütőpor. A tészta kenéséhez olaj, 4 evőkanál porcukor, 2 csapott evőkanál fahéj.
*
Elkészítése: A túrót a cukorral dolgoztam össze , majd hozzá tettem a többi hozzávalót és alaposan összegyúrtam. Kinyújtottam és olajjal megkentem a tésztát ezután a porcukorral elkevert fahéjat rászórtam. Feltekertem mint a bejglit és 2 cm. vastagságú darabokra vágtam. Előmelegített sütőben én 200 fokon 20' sütöttem. Mielőtt lezártam volna a sütőt kb.5' előtte kivettem a tésztát és meleg cukros tejjel megkentem visszatettem majd lezártam a sütőt. 😋
Jó étvágyat!
Nagyon szépek lettek:) Nálunk mindig fele kakaós, fele fahéjas készül, hogy mindenkinek a kedvére való legyen:)
VálaszTörléstrollanyu: Köszi! A férjuram annyira ebben nem válogat így megette a fahéjasat is!
VálaszTörlésKedves Éva, Te vagy a harmadik akinél látom a sütit és örülök, hogy fahéjasan elkészítetted! Az mégnagyobb öröm, hogy ízlett is, holnap tervezem én is újra, de diósan. Köszönöm, hogy felraktad! :)
VálaszTörlésBarbi: Észrevettem én is hogy sokszorozva van a mai napon, de mindenki másképp csinálja! Diósan is biztosan nagyon finom lesz!
VálaszTörlésNa én meg pont kakaósra vágyok, de már nagyon :))
VálaszTörlés