🌷
Elkészítése: a krumplit héjastól megfőzzük, megtisztítjuk, majd áttörjük. Belekeverjük a diót, a margarint, a porcukrot, kakaóval és rummal ízesítjük. Jól összedolgozzuk, és lehűtjük. Fogyasztás előtt krumplitörőn átnyomjuk. Üveg kehelypoharakba lecsurgatott kompótokat teszünk, majd hamis gesztenyepürével megrakjuk. A tetejére cukrozott tejszínhabot nyomunk. /kakaó lehet hogy kevesebb is elég/😋
Jó étvágyat kívánok !
Köszönöm a feliratkozásod! Hamis marcipánról krumpliból már hallottam, bevallom hamis gesztenyéről még nem. Nagyon ötletes, hogy árak szerint rendszerezted az ételeket. Most aktuális, pár év múlva meg már történelem (sajnos).))
VálaszTörlésEz nagyon jó recept, mert itt nem lehet gesztenyepürét kapni. Mindenképpen ki fogom próbálni ezt a hamis gesztenyét, mert nagyon szertjük. Kíváncsi vagyokmilyen az íze:)
VálaszTörlésEngem egyszer, a régi ínséges időkben, becsaptak, de az a "gesztenye" babból volt és Isteni! ha nem mondják, nem jöttem volna soha rá.Ezek után,a krumplist is szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésÉn is hallottam, már így hamisítani a gesztenyepürét, de még sosem próbáltam. :) Azt mondod, teljesen olyan ízű?
VálaszTörlésTeakert: Hamis marcipánt én is ismerek, ezek után hamis gesztenyét is! Az árak megjelölésével kapcsolatban valóban ez most aktualis csak, hogy meddig azt nem tudhatjuk?
VálaszTörléstrollanyu: Nyugodtan próbáld ki, nem sokba kerűl egy próbát megér. Finom az íze !
Márti: Neked is azt mondom próbáld ki, jól lehűtve a dió és a rum íze adja azt a jellegzetes gesztenyéhez hasonlító ízt.
Csilla: Teljesen olyan nem lehet, mert akkor nem hamis? Hasonlít hozzá így kompóttal tejszínnel nagyon finom.Kevesebb kakaópor is elég és akkor nem annyira sötét a színe.
Hamis gesztenyéből nagyon finom tortát ettem ismerősömnél, bár ez a régmúltban volt és a recept is meg van, el kéne készítenem.
VálaszTörlésVicuska: Én még eddig nem ettem ilyet, de finom.Keresd meg a receptedet kiváncsi vagyok az milyen?
VálaszTörlés