Hozzávalók: 1 db. margarin 25 dkg./ ebben az esetben csak Liga jó/ 2 db. tojás sárgája, 1 evőkanál ecet, 6 evőkanál víz, 1 kávéskanál só, 40 dkg. liszt.10 dkg. reszelt sajt a tészta szórására.
Elkészítése: (A tésztát sütés előtti este gyúrom össze.) A lisztben elmorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalókkal jól összegyúrom . Hűtőbe teszem. Másnap kinyújtom 1/2 cm vastagságúra megkenem tojással és megszórom sajttal. Derelyevágóval vagy késsel stangli méretűre feldarabolom. Előmelegített sütőbe teszem 200 fokon 20' .
Ezt ismerem....mi is szeretjük....igaz már régen sütöttem.....de ma a lepénykenyérkédet próbálom ki! Szép hétvégét kívánok!
VálaszTörlésEzt nem ismertem, de kipróbálom, nagyon guszta. Miért csak a Liga margarin jó hozzá, a Rama nem?
VálaszTörlésDe jó!:) Legalább ez is eszembe jutott:) Már olyan régen nem sütöttem ilyet!:) Pedig az unokáimnak biztosan ízlene!
VálaszTörlésÉn is ismerem, nagyon finom sajtos rágcsálnivaló:) Éppen itt állt mellettem a nagyfiam, azt mondta ez nagyon finom, sütsz te is,anya? Hát most erre mit mondjak? Igen:)
VálaszTörlésNagymamis: Köszi! Örülök hogy kipróbálod remélem fog ízleni! Nektek is szép hétvégét!
VálaszTörlésMrita: Köszi! A receptemen így van feltüntetve és már máskor is Ligával csináltam!
Roza: Kedvezzél csak egy kicsit a nagy fiúknak !
trollanyu: Valóban nagyon finom.Süssél egy kicsit a gyerkőcöknek!
Nagyon szeretem a sós rágcsákat, néha szívesebben megeszem, mint az édeset. Ez meg olyan jól néz ki...
VálaszTörlésA többiek már mindent elmondtak. Én csak kérek!!! ;)))
VálaszTörlésEbből a finomságból én is kérek, de sokaaaat!
VálaszTörlésKedves Éva, én meg pont ilyet ennék :)
VálaszTörlésGerdi: Vagyok úgy én is hogy jobban esik a sós! Néha meg pont habos édeset kívánok.
VálaszTörlésPetra: Szívesen adok gyere!
Juci: Ne legyél olyan mohó kicsit adok jó?:-))
Bors and Pepper: Cserélünk jó?:-))
Mentettem, amúgy is szeretem a sós rágcsákat .))
VálaszTörlésPanna: Egészségedre!
VálaszTörlés