Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 dkg. élesztő, 4-5 dl langyos víz, 2 dkg. só, 5 dkg. olaj, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál tejpor.
😉
Elkészítése: A lisztet egy tálba tettem aminek a közepébe üreget csináltam ebbe öntöttem kevés langyos vizet a cukrot és az élesztőt belemorzsoltam. Kicsit hagytam hogy felfusson, majd bele szórtam a tejport a sót és az olajat valamint a langyos víz többi részét és jól bedagasztottam a tésztát. Letakarva kb 45' hagytam hogy duplájára dagadjon . Ekkor kiborítottam egy lisztes deszkára kicsit átgyúrtam és tepsibe pakoltam megformáltam letakarva még 20' hagytam. Közben a sütőt előmelegítettem. Ezután a kenyeret kicsit megvagdostam langyos vizes kézzel átsimítottam a tetejét és a sütőbe tettem 200 fokon 45' sütöttem egy kis vizet öntöttem a tepsi alatt lévő edénybe. Mikor megsült vízzel megint lespricceltem.(Az előző fehér kenyerem is nagyon finom volt, de talán ez még jobb! Amit most elkészítettem csak 1/2 adagból készült ! )
Jó étvágyat!
Nagyon guszta lett a kenyered, az ember megéhezik.
VálaszTörlésNagyon szép lett:) Nálam most kel éppen a fehér kenyér és még rajzoltam is rá pengével, remélem finom is lesz:)
VálaszTörlésNagyon szép lett a kenyered!Én is most készülök sütni.
VálaszTörlésMrita: Köszi!
VálaszTörléstrollanyu: Köszi! Azt még nem próbáltam de legközelebb majd!/Csak simán pengével ?/
judit60: Köszi! Jó sütögetést!
Nagyon szép lett a kenyered! :)
VálaszTörlésAz enyém is most sül...
Okki: Köszi! Megalakítjuk a kenyérsütők körét !
VálaszTörlésHelyesbítek . Kenyérsütők baráti körét!
VálaszTörlésAz fix, hogy a házi 100* finomabb :D Mondjuk én mostanában inkább csak hungarocellt eszek (így hívom a puffasztott rizst), így bűnözhetek más téren ;)
VálaszTörlésPanna:Az biztos hogy jobb! De aki fogyózik az csak nézze a kenyeret!:-))
VálaszTörlés