💢
Elkészítése: A kelkáposztát megtisztítás után apró darabokra szeleteltem a krumplit kockára vágtam. Kb. másfél liter vízben feltettem főni amibe sót, köménymagot ételízesítőt és az összezúzott fokhagymát és egészben a vöröshagymát tettem. Mikor már krumpli és a káposzta elég puha volt , kevés olajat melegítettem amiben elkészítettem a rántást pirospaprika és bors hozzáadásával majd vízzel felengedtem és végül a levesbe öntöttem. Mikor már ezzel is kezdett főni bele tettem a feldarabolt virslit és a tejfölt amivel készre főztem. Egy pici ecetet tettem még bele a végén.
Jó étvágyat!
A klassikus "magyaros" frankfurti leves.
VálaszTörlésNagyon finom leves, szeretjük!!
VálaszTörlésHobbychef: Köszönöm!
VálaszTörlésMaria: Köszi!
Nem vagyok nagyon leveses, de ez az egyik kedvencem.
VálaszTörlésNagyon szeretjük. Jó is, hogy eszembe juttattad, hétvégén készítek.
VálaszTörlésTea: Örülök hogy van azért olyan leves amit kedvelsz!
VálaszTörlésPetra: Látod milyen jó hogy van az öreg a háznál?:-))
Nagyon szeretem!
VálaszTörlésCsiperke: Az igazság az hogy én eddig nem nagyon főztem ezt a levest, de szerintem ezután fogok!
VálaszTörlésVeszek ma virslit...
VálaszTörlésNagyon szeretem!
És ami a fő, a Seafalconné is megszerette!
Seafalcon: Ha megfőzöd ma , egészségetekre!
VálaszTörlésDe rég ettem..
VálaszTörlésNagyon régen csináltam már frankfurti levest. De ami késik az nem múlik:))
VálaszTörlésPanna: Elfelejtetted?
VálaszTörléstücsi: Ez így igaz!
Nem felejtettem, el csak általában krémleveseket szoktam készíteni az gyorsan elkészül. Bár lehet h egy picit el is felejtettem... :)
VálaszTörlésPanna: Tudom én , csak vicceltem!
VálaszTörlés