Oldalak

2011. december 17., szombat

Káposztás sztrapacska

 Hozzávalók:3-4 db krumpli, liszt,  só,kis fej  édes káposzta, /vagy savanyú káposzta/ olaj.
😉
Elkészítése: Krumplit megpucolom  lereszelem sót és annyi lisztet teszek bele hogy jó lágy szaggatható  tészta legyen,  amit forró vízbe kifőzök.
Édes káposztát lereszelem besózom és állni hagyom 1/2 órát legalább , majd kinyomkodom és forró zsírban vagy olajban megpirítom. A kifőtt tésztára teszem összekeverem vele.😋
 A savanyú káposztával  is nagyon finom :  akkor a  káposztát átmosom megpirítom és  a tésztára teszem.
Megjegyzés:Már készítettem úgy is hogy csak sima nokedlire tettem savanyú káposztát megpirítva és az is nagyon finom volt!
                 Jó étvágyat!                           

15 megjegyzés:

  1. Imádtam a szrapacskát savanyú káposztával.Erre nem annyira ismerik azaz az anyósom családja,igy érthető a párom se.Egyszer-kétszer próbálkoztam vele nem mondanám hogy kedvenc lett.Szóval jó volt nosztalgiázni miközben olvastam.

    VálaszTörlés
  2. Ezt kipróbálom ma este!Savanyú twaryinkáposztával. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem a sztrapacskát, de eddig csak juhtúróval próbáltam. Nagyon jó lehet savanyú káposztával is:)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, imádjuk a káposztás sztrapacskát! (a férjem és Anyukámék is:)) De nagyon szeretjük a túrós sztrapacskát és a hagymás zsírban "forgatott" sztrapacskát is. Köszönöm, hogy eszembe juttattad! :) Ezért is jó hozzád benézni, mert mindig eszembe juttatsz valami fincsi ételt/sütit. :D

    VálaszTörlés
  5. Elnézést, ha kétszer küldtem el az előző megjegyzésemet, csak közben áramszünet lett egy pillanatra és nem tudom, hogy elküldte-e a gép... emiatt inkább kétszer, mint egyszer sem! ;-)

    VálaszTörlés
  6. Nyanyus: Azért néha magadnak miért nem csinálsz egy kicsit ha szereted!
    Patricia: Majd meglátod milyen finom!
    trollanyu: Szeretjük mi is tehéntúróval, juhtúróval de így káposztásan is nagyon finom!
    Gabriella: Látod te pedig most egy újdonságot mondtál mert én meg nem ismerem a hagymás zsírban forgatott sztrapacskát! Biztosan finom az is!

    VálaszTörlés
  7. Őszintén bevallom, még soha nem készítettem sztrapacskát. De biztosan fogok ezek után, olyan jónak tűnik ez a recept. Imádom a káposztás tésztát, káposztás lángost, és mindent ami pirított káposztával készül.

    VálaszTörlés
  8. Maria: Próbáld ki biztos fog ízleni a fiúknak is !

    VálaszTörlés
  9. Ritkán készítem a hosszadalmas procedúra miatt, de Szeretem!

    VálaszTörlés
  10. Én még nem ettem, de nemrég már találkoztam vele :) Ja és nekem is van ilyen tányérom :D

    VálaszTörlés
  11. Vicuska: Ha szereted megéri a fáradtságot!
    Panna:Mikor találkoztál vele nem kóstoltad meg?

    VálaszTörlés
  12. Nem, megijedtem tőle, mert én még ilyet nem láttam :D

    VálaszTörlés
  13. Na akkor legközelebb nem hagyom ki!

    VálaszTörlés
  14. Panna: Majd számoljál be hogy ízlett-e?

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)