Elkészítése: A boltban kapható kocsonyahúst megtisztítom és nagy edényben bő vízben felteszem főni amihez teszek bőven megtisztított fokhagymát 1- 1 szál fehérrépát és sárgarépát, kevés sóval és borssal ízesítem. Nem szabad letakarni az edényt amiben fő a kocsonya és lényeges hogy lassan(2-3 óra legalább szükséges ahhoz hogy jó legyen ) lassú főzésnél nem habosodik fel, szép tiszta lesz a leve.Mikor már zsír réteg van a tetején akkor teszek bele késhegynyi pirospaprikát.
Mikor készre főtt, leszűröm /zöldség csak az íze miatt kellett/ tányérokba kipakolom a húst és rászedem a levét. Az asztalon hagyom kihűlni majd hűvös helyre pakolom.( Ez most pont abban a fázisában van mikor az asztalon hűl!) Mikor esszük akkor szoktam kicsit fűszerezni sóval csípős paprikával.
Jó étvágyat!
A zöldséget kár hogy nem tetted bele, nem csak finom, de a színével feldobja az ételt.
VálaszTörlésBUÉK!
A férjem imádja, én is szeretem de, nekem anyósom csak színhúst tesz bele! Finnyás vagyok, így jóízűen megeszem! :)
VálaszTörlésHobbychef:Már utólag gondoltam hogy bele tehettem volna ! Köszönöm!
VálaszTörlésBarbi: Az igazság az hogy én csak a levét eszem a férjuram eszi a többit!
Én is csak a levét eszem, és a szín húst belőle. Én nagyon jól járok minden évben, nekem a szomszédasszonyom szokott áthozni, mert csak én szeretem nálunk, egymagamért nem főzök, istenien főzik. :)
VálaszTörlésCsilla: Néha főzöm én is inkább csak így szilveszterre!
VálaszTörlés