Hozzávalók: / csak fél adagot készítettem/. 30 dkg. liszt, 1 teáskanál porélesztő, 2,5 dl langyos víz, 1 teáskanál cukor, 2,5 evőkanál olaj, 1 teáskanál só.
😊
Elkészítése: a liszt közepébe üreget csináltam amibe kevés langyos vizet öntöttem ebbe szórtam bele a cukrot és az élesztőt. Kicsit vártam , majd hozzá tettem a sót, olajat és a langyos vizet amivel jól bedagasztottam. Letakarva 1 órát pihentettem a tésztát. Ezután lisztezett deszkára borítottam ketté vettem a tészta mennyiségét hosszúkás alakúra formáltam és letakarva még hagytam 10'. Mivel bagett sütőm nincs, így egy kisebb tepsim közepébe két papírgurigát/alufóliás gurigát/ összefogtam és alufóliába tekertem . A tepsibe tettem sütőpapírt majd ezt a gurigát középre és a két bagett tésztát így tettem bele bevagdostam kicsit, még a tepsiben is hagytam 15' letakarva . Közben a sütőt előmelegítettem . A tésztát langyos vizes ecsettel átsimítottam és a sütőbe tettem 200 fokon 40' sütöttem. A tepsi alá egy másik edénybe kevés vizet öntöttem. Mikor kivettem a sütőből vízzel megint lespricceltem.😋
Jó étvágyat!
Örülök, hogy kipróbáltad:)Nagyon szép lett szerintem- De nem írtad, hogy ízlett-e.
VálaszTörléstrollanyu: Nagyon finom lett a héja ropogós a belseje puha! Köszi !
VálaszTörlésTrollanyunál én is kinéztem, nagyon guszta lett a tiéd is!
VálaszTörlésDe rég sütöttem bagettet, pedig apukámat a nyáron gyakran kényeztettem vele, mert nagyon szereti :))
VálaszTörlésKatucikonyha: Köszi!
VálaszTörlésPanna: Kényeztesd megint apukádat biztosan fog örülni!
Jól néz ki, ügyes vagy! :)
VálaszTörlés