🌸
Elkészítése: a hozzávalókat jól összedolgozom zsírral kikent tepsibe, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem .Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20' alatt készre sül. Még melegen kiborítom lisztezett deszkára, ha kihűlt 2 felé vágom, és megtöltöm a következő krémmel.Hozzávalók a krémhez: 2 dl tej, 2 evőkanál finomliszt, 10 dkg. cukor, 15 dkg. margarin, 10 dkg. darált dió,1 kk. rum. késhegynyi őrölt fahéj.
🌸
Krém elkészítése: a tejből és lisztből besamelt főzök, melegen beleteszem a cukrot. Ha kihűlt hozzáadom az előzőleg jól kikavart margarin +rum+ darált dió+ fahéj keverékét.
A süteményt megkenem a krémmel úgy hogy a tetejére is jusson és egész dió szemekkel díszítem.
A süteményt megkenem a krémmel úgy hogy a tetejére is jusson és egész dió szemekkel díszítem.
Jó étvágyat kívánok !
Nagyon tetszik az a süti:) Szeretem az olyan sütiket, amiben a tészta is meg a krém is diós.
VálaszTörlésazon agyalok mit süssek hétvégén!! hát meg van , szólok, hogy sikerült nekem!! :-)köszönöm :-)))
VálaszTörléstrollanyu: Nagyon finom volt !
VálaszTörlésIbcsi: Próbáld ki bátran nagyon finom lett. Kiváncsi leszek nektek hogy ízlik?
Nagyon ismerős a süteményed, ezt valamikor diótortának készítettem, de régen volt.... karácsonyra anyu is mindig diótortát sütött, vagy citromosat. Innen olyan ismerős.Nekem azt hiszem egy kicsit más a töltelékem.
VálaszTörlésKöszönöm, hogy emlékeztettél rá:))))Nagyon jól néz ki a sütid:))Ha nem baj, elmentem és elkészítem.
Amikor kicsi voltam mi is ettünk ilyen rumos-diós sütit. Valóban kis egyszerű, de nagyon jó íze van. Az a tipikus házias. A recept az nincs meg, úgyhogy elviszem a tied. Ki tudja, egyszer talán viszontlátod nálam...betortázva. Hiszen ismersz.)))
VálaszTörlésSzia Éva!
VálaszTörlésKerestél a blogomon, gondoltam, itt válaszolok. Figyelemmel kísérlek azóta is, sajnos most nincs lehetőségem blogolni, 3. gyermekünket várjuk- 2 hónap múlva érkezik, az elmúlt hónapokban dolgoztam, házfelújítottunk, építkezünk... szóval volt minden körülöttünk. talán néhány hónap múlva újra tudom kezdeni, meglátjuk. Köszi az érdeklődést!
Nagyon finom!!! A nagymama szokott ilyet sütni, és én nagyon szerettem. Most megkóstolom a Tiedet, aztán ezt is megsütöm. Köszönöm a receptet.:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Kérnék belőle.
VálaszTörléstücsi:Örülök hogy régi emlékeket idézhettem fel.
VálaszTörlésTea: Aztán csak óvatosan azzal a tortával.
Eszter: Nagyon örülök hogy itt vagy. Akkor valóban jó sok elfoglaltságod volt van. Nagyon vigyázzál magadra, gondolok rád majd sokat! Azért néha írjál jelezzél valamit a blogodon magatokról!
Gizi: Köszi! Félre is tettem számodra egy szeletet!
martinelli: Köszi! Nyugodtan vegyél mag még !
Lányok: Olyan érdekes hogy többen megjegyeztétek hogy régi emlékeket idéz ez a süti.Valóban anyukám is sütött ehhez hasonlót , de most ezt a receptet egy nemrégen kapott receptes könyvemből próbáltam ki. Úgy látszik csak visszanyúlnak a régi idők receptjeihez is a könyvszerkesztők ?:-)
Ezt még ma kipróbálom, de örülök neki, nagyon rég ettem ilyet:)
VálaszTörlésA hozzávalókat elnézve imádnám :)
VálaszTörlésPatricia:Remélem fog ízleni ?
VálaszTörlésMárti:Köszi!
Na végre egy nem túl bonyolult süti recept :))
VálaszTörlésPanna: No, akkor rajta próbáld meg ezt is!
VálaszTörlésKedves Éva!
VálaszTörlésA hétvégén megsütöttem, hát nagyon finom lett, a diós krém a rumtól meg a fahéj nagyon kihozták egymás ízvilágát!!!
Szóval isteni lett!! Köszönöm a receptet:-)
A héten felrakom, az enyém hogy sikerült. :-))
Ibcsi: Nagyon örülök hogy megsütötted és annak különösen hogy ízlett!Majd megnézem!
VálaszTörlésImádom a diót, ez a süti Nekem való! :P
VálaszTörlésIsmerem ezt a sütit, de még soha nem készítettem el > örülök, hogy most eszembe juttattad, mert igazából már elfeledkeztem arról, hogy ez a süti is létezik! :) Biztos megcsinálom egyszer, de már akkora listám van...
Gabriella: Köszi! Valahogy én is így vagyok csak gyűjtöm gyűjtöm a recepteket. Egyszer majd rákerül a sor!:-)
VálaszTörlés